Liderul spiritual din Nepal „Buddha Boy” a fost arestat sub acuzația de viol și răpire, transmite presa internațională

Citește și: VIDEO: Postul negru: ce este și la ce ne ajută? Sfatul unui consultant în nutriție

Poliția din Nepal a arestat un controversat lider spiritual cunoscut sub numele de „Buddha Boy” sub acuzația de agresiune sexuală a unui minor și implicare în dispariția a cel puțin patru dintre adepții săi.

Citește și: Ce se întâmplă cu sufletul în momentul morții. Un preot ortodox explică misterul

Controversatul ascet Ram Bahadur Bomjan alias Buddha Boy sau Micul Buddha a fost arestat în Kathmandu, Nepal.

Bomjan a fost arestat sub acuzația de agresiune sexuală a unui minor și implicare în dispariția a cel puțin patru dintre adepții săi din diferite părți ale țării, potrivit ABC News.

Controversatul ascet Ram Bahadur Bomjan alias Buddha Boy

Liderul spiritual Ram Bahadur Bomjan alias Buddha Boy

[Sursa foto: Twitter]

Cine este "Buddha Boy" din Nepal

Mulți nepalezi consideră că Ram Bahadur Bamjan este reîncarnarea lui Siddhartha Gautama, care s-a născut în sud-vestul Nepalului cu aproximativ 2.600 de ani în urmă și a devenit venerat ca Buddha.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Experții budiști sunt neîncrezători, însă, cu privire la afirmațiile lui Bamjan. "Buddha Boy" a fost arestat marți seara din casa sa dintr-o suburbie din Kathmandu, capitala țării, potrivit Nabaraj Adhikari de la Biroul Central de Investigații.

Poliția l-a adus, miercuri, în fața presei nepaleze, încătușat și a spus că a încercat să fugă sărind două etaje de la o fereastră când au sosit polițiștii, dar nu a reușit și a fost luat în arest.

Oficialii au afișat, de asemenea, un teanc de bancnote nepaleze despre care au spus că echivalează cu 227.000 de dolari și alte valute străine în valoare de 23.000 de dolari confiscate din casa liderului spiritual în momentul arestării.

"Buddha Boy", susținut de adepții săi din Nepal

Bamjan este de așteptat să fie dus la o instanță din sudul Nepalului, unde au avut loc presupusele crime, pentru a se prezenta în fața unui judecător de acolo.

Câteva zeci de adepți ai săi s-au adunat miercuri mai târziu în fața birourilor Biroului Central de Investigații din Katmandu, unde Bamjan era reținut, dar au fost respinși de polițiștii împotriva revoltelor.

Bamjan, cunoscut și sub numele de Buddha Boy, a devenit faimos în sudul Nepalului în 2005, când mulți au crezut că este capabil să mediteze fără să se miște luni de zile în timp ce stă sub un copac fără hrană sau apă.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

El a rămas popular, în ciuda acuzațiilor de agresiune sexuală și fizică asupra adepților săi.

Popularitatea sa a scăzut de atunci, dar încă mai menține tabere în sudul Nepalului, unde mii de adepți ai săi vin să-l trăiască și să-l închine sau să-l viziteze.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si