UPDATE 21.00. Coaliţia de guvernare a decis luni seară candidaturi comune PSD-PNL la Primăria Generală, primăriile de sectoare dar şi CGMB şi consiliile locale de sectoare, au declarat surse politice citate de News.ro.

Cele două partide aflate la guvernare au decis, în cadrul şedinţei Coaliţiei, ca PSD ţi PNL să aibă la alegerile din 9 iunie candidat comun la Primăria Capitalei, candidaţi comuni la sectoare, dar şi la Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi la consiliile locale de sectoare.

Citește și: VIDEO- Cine ar putea fi candidatul ideal pentru Primăria Capitalei? Ce arată sondajele?

Medicul Cătălin Cârstoiu, favoritul coaliției PSD-PNL 

Coaliţia analizează candidaţii comuni, la Capitală cel mai probabil urmând să decidă susţinerea unui independent, medicul Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar din Capitală.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că, în şedinţa coaliţiei de luni, se va o decizie privind un candidat comun PNL- PSD la Primăria Capitalei, iar acesta va fi anunţat bucureştenilor.

Nicolae Ciucă a explicat că PNL şi PSD "au nevoie de o persoană care de-a lungul activităţii profesionale să fi avut o experienţă administrativă, care să coaguleze o echipă şi din echipa respectivă să facă parte oameni care ştiu ce presupune proiectul pentru următorii patru ani la Primăria Capitalei".

Citește și: VIDEO-Noi detalii în cazul lui Cătălin Cherecheș. Fostul edil din Baia Mare va fi extrădat din Germania

Preşedintele PNL a menţionat că ”proiectul comun pentru Bucureşti presupune şi o coerenţă între Primăria Generală a Municipiului Bucureşti şi primăriile de sector”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Principalul favorit pentru poziția de candidat al coaliției PSD-PNL la Primăria Capitalei este medicul Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar din București.

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul favorit al PSD-PNL pentru primăria Capitalei

Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul favorit al PSD-PNL pentru primăria Capitalei

[Sursa foto: Gandul]

Cine este Cătălin Cîrstoiu, candidatul probabil al PSD-PNL pentru primăria Capitalei

Liderul PNL a fost întrebat dacă medicul Cătălin Cârstoiu este un candidat compatibil cu electoratul ambelor partide, PSD şi PNL sau voturile se vor duce spre Nicuşor Dan.

”Acum, ştiţi cum este, ne găsim în perioada de pre-campanie. Fiecare speră să aibă o tracţiune la electorat. Noi ne punem toată capacitatea astfel încât echipa pe care o vom anunţa să fie cea care va convinge bucureştenii că merită să fie votată”, a arătat liderul liberal.

Medicul ortoped Cătălin Cîrstoiu are 49 de ani și este managerul Spitalului Universitar de Urgență București începând din martie 2020.

El a mai ocupat această funcție în perioada 2009-2016, dar și decan al Facultății de Medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Cătălin Cîrstoiu este finul fostului președinte Traian Băsescu și fiul lui Ion Cîrstoiu, fost deputat de Argeș timp de două mandate, în perioada 1996 – 2004.

Cătălin Cîrstoiu- un CV impresionant

Cătălin Cîrstoiu este profesor universitar din anul 2013, are un doctorat în medicină obținut în anul 2006, iar înainte de a fi managerul Spitalului Universitar a

fost șef de secție și director medical în cadrul spitalului bucureștean.

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, premierul Romaniei

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

La ultima şedinţă de săptămâna trecută, liderii PSD şi PNL au decis că la primăriile de sector cor avea candidaţi susţinuţi de ambele formaţiuni, urmând să decidă candidaţii la sectoarele 1, 2 şi 5. 

În privinţa candidatului la Primăria Capitalei, se conturează un candidat comun susţinut de ambele partide, independent, numele medicului Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar, fiind vehiculat ca variantă cu cele mai mari şanse. 

Citește și: Lovitură grea pentru Piedone, care vrea să ajungă primar general al Capitalei. Agenţia Naţională de Integritate a făcut anunțul

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat deja că PSD şi PNL nu vor susţine candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei şi a precizat că cele două partide vor avea candidaţi separaţi sau un candidat comun.

„Sunt mai mulţi candidaţi şi abordările sunt total…Chiar dacă avem o abordare separată PSD are candidat pe doamna Gabriela Firea  şi avem deja creionat programul administrativ pentru Bucureşti. Dacă avem o abordare comună vom avea alt candidat care să fie compatibil cu cele două electorate. Nu avem o alianţă de stânga sau o alianţă de dreapta. Ce vă pot cu certitudine, atât Partidul Social Democrat, cât şi Partidul Naţional Liberal, nu vor susţine candidatura domnului Piedone. Cu alte cuvinte, vom avea candidaţii noştri sau candidatul nostru comun”, a explicat Marcel Ciolacu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si