Close sidebar
Close sidebar

Cine este Sanda Marin, autoarea celebrei cărţi de bucate! Mulţi au spus că nu există

Puţini ştiu însă că Sanda Marin nu este numele real al femeii care a scris cartea de bucate după care gătesc chiar şi-n ziua de azi multe gospodine.

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Sanda Marin sau femeia care a învăţat România să gătească a scris una dintre cele mai celebre cărţi de bucate din ţara noastră.  Puţini ştiu însă că Sanda Marin nu este numele real al femeii care a scris cartea de bucate după care gătesc chiar şi-n ziua de azi multe gospodine.

Neştiind daca o să aibă succes cu cartea sa şi ca să nu-şi facă tatăl de râs, autoarea s-a gândit că ar fi mai bine să publice cartea de reţete sub pseudonim: Sanda Marin.  În jurul numelui ei s-au ţesut multe legende. „Este un mit pe care mă bucur că am ocazia să-l demontez, pentru că de câţiva ani circulă zvonul că Sanda Marin ar fi fost bărbat. Nu stiu cine a inventat treaba asta, dar şi în ziua de azi sunt mulţi oameni care m-au contrazis pana în momentul în care le-am spus adevărul în faţă. O chema Simionescu, ca fata, tatăl ei era, în afară de Academia Româna, şi director la Cartea Românească.

Era un mare magazin, în afară de partea de librărie, dar avea dupa cum se vede şi în carţile ei, o secţie de menaj, la unul dintre etaje. Dar fiind un om foarte renumit în cercurile ştiinţifice, ea nu a vrut să apară cu numele ei. S-a gândit că îl face pe tatăl ei de râs. Asta i-a fost teama. Si atunci a ales un nume la întâmplare, un nume românesc”, a declarat Irina Patrulis, fina Sandei Marin, la Digi24.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Melania Trump spune că este „mândră” de fotografiile cu ea nud: „De-a lungul istoriei artiști au venerat corpul uman”- antena3.ro

Sanda Marin sau Cecilia Simionescu Zapan pe numele ei adevărat a murit la vârsta de 61 de ani, în anul 1961.

sursa foto: EVZ
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI