Close sidebar
Close sidebar

Cine este Sebastian Stan, actorul român care a câștigat premiul "Ursul de Argint" la Berlin

Actorul de origine română Sebastian Stan, stabilit în Statele Unite, a câștigat mare premiu "Ursul de Argint" la festivalul de film de la Berlin pentru interpretarea unui rol masculin principal.

Sorin Negru,

Sebastian Stan, în vârstă de 42 de ani, este născut în Constanța,

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Actorul de origine română Sebastian Stan a câştigat marele premiu "Ursul de Argint" la Berlin 2024 pentru interpretare în rol principal în filmul „A Different Man”.

Citește și: VIDEO- Stilistul francez care revoluționează coafurile. Raphaël Perrier, de 4 ori campion mondial în coafură

Sebastian Stan, în vârstă de 42 de ani, este născut în Constanța, dar e stabilit în SUA. Cel mai cunoscut rol al său a fost acela de Soldatul Iernii, în Universul Marvel.

În filmografia lui Sebastian Stan se regăsesc predominat rolurile de tip secundar. A jucat alături de actori ca: Natalie Portman, Mila Kunis și Vincent Cassel, în filmul Black Swan (2010), Chris Evans, Robert Downey Jr.,

Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson în trilogia Captain America.

Sebastian Stan a interpretat alături de Matt Damon în filmul de ficțiune Marțianul (2015) cu șapte nominalizări la Oscar, sau de Nicole Kidman în Capcana (2018).

Sebastian Stan, Ursul de Argint la Berlinala 2024

[Sursa foto: Captură YouTube]

Sebastian Stan, Ursul de Argint pentru "A Different Man"

Documentarul „Dahomey”, regizat de Mati Diop şi produs de Eve Robin, Judith Lou Lévy, Mati Diop, a fost desemnat, sâmbătă seară, marele câştigător al Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, ediţia 74.

Actorul de origine română Sebastian Stan a câştigat Ursul de Argint pentru interpretare, rol principal, în filmul „A Different Man”.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Filmul în care a jucat Sebastian Stan a fost regizat de Aaron Schimberg.

Premiul "Ursul de Argint" pentru rol feminin a fost câștigat de Emily Watson, pentru rolul secundar din „Small Things Like These”.

"Dahomey" spune povestea întoarcerii în Benin, în noiembrie 2021, a 26 de opere de artă jefuite în 1892 de către trupele coloniale franceze. Un demers iniţiat în ultimii cinci ani de fostele puteri occidentale, printre care Franţa, Germania şi Belgia.

Regizorul german Matthias Glasner a primit un Urs de Argint pentru scenariul filmului "Dying"- singurul premiu din competiţie pentru Germania.

În acest an, Marele Premiu al Juriului de la Berlinale a revenit filmului "Yeohaengjaui pilyo" ("A Traveler's Needs"), regizat de veteranul Hong Sangsoo, cu Isabelle Huppert în rolul principal.

Regizorul filmului „Killers of the Flower Moon”, Martin Scorsese, a primit Ursul de Aur onorific. Scorsese are o lungă istorie cu Berlinale, după ce a proiectat în festival „Raging Bull”, „Cape Fear”, „Gangs of New York” şi „Shutter Island”.

Sebastian Stan a devenit cunoscut cu mai multe roluri în universul Marvel:

Sebastian Stan, în mai multe roluri în universul Marvel

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI