Procurorii au început audierile în cazul studentelor de la SNSPA care îl acuză pe Alfred Bulai de hărțuire sexuală.

Citește și: VIDEO Audieri în cazul abuzurilor de la SNSPA. Una dintre victime le-a povestit anchetatorilor prin ce a trecut

Profesorul de sociologie în vârstă de 61 de ani, s-a prezentat la Comisia de Etică din SNSPA şi a cerut un răgaz 30 de zile pentru a-și pregăti apărarea în fața acuzațiilor.

Cine este Ana Cornelia Bulai, soția lui Alfred Bulai

Ana Cornelia Bulai, soția lui Alfred Bulai, a urmat aceeași carieră cu a soțului ei, devenind un sociolog apariții la emisiuni televizate, potrivit Gandul.ro.

Conform unor surse citate de Spynews, Ana Bulai ar fi fost studenta lui Alfred Bulai înainte de a deveni expert sociolog.

Cei doi s-ar fi despărțit, de fapt, și nu mai locuiesc împreună, dar nu au divorțat și în acte, fiind parteneri de afaceri într-o firmă pe care o controlează împreună.

Conform Playtech, Alfred Bulai are și un fiu Vlad Cosmin Bulai, rezultat în urma relației sale cu jurnalista Dana Deac.

Ce povestesc studentele care l-au acuzat pe Alfred Bulai de abuz sexual

Procurorii şi poliţiştii fac cercetări in rem, în urma anchetei jurnalistice în care mai multe tinere îl acuză de hărţuire pe profesorul Alfred Bulai de la SNSPA.

În urma apelului public făcut de anchetatori ca aceia care au date despre faptele din cadrul SNSPA să îi contacteze, s-au adunat, astfel, 21 de e-mailuri, dar nu toate sunt reclamații.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

De luni, au început și audierile în dosarul acuzațiilor de hărțuire sexuală care îl vizează pe Alfred Bulai.

Una dintre victime a povestit în fața anchetatorilor abuzurile pe care a fost nevoită să le suporte din partea profesorului universitar.

În zilele următoare și alte victime dar și martori vor fi chemați la declarații.

În paralel, profesorii de la Facultatea de Științe Politice cer ca Marius Pieleanu, care se confruntă cu acuzații similare, să fie și el cercetat de comisia de etică.

Ce riscă Alfred Bulai după scandalul sexual

Acuzațiile aduse în ancheta jurnalistică a celor de la Snoop.ro și, ulterior, în mărturiile directe ale fostelor studente sunt extrem de grave, fapt care a dus la sesizarea procurorilor, precum și la decizia SNSPA de a-l suspenda pe profesor până la lămurirea situației sale.

Începând de luni, au loc audieri pe bandă rulantă la poliție în dosarul lui Bulai care vizează infracţiunea de folosirea funcţiei de director al Departamentului de Sociologie al Facultății de Științe Politice în scop sexual.

Dacă va fi găsit vinovat de hărțuire sexuală, Alfred Bulai riscă să stea 4 ani după gratii, după ce o lege care pedepsește hărțuirea sexuală în școli și universități a fost promulgată la începutul acestui an de președintele Iohannis.

Mai exact, articolele care au completat Codul penal spun că, în cazul cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar sau universitar care hărţuiesc sexual elevi sau studenţi, limitele speciale ale pedepselor prevăzute de lege pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual se majorează cu o treime.

Citeste si: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”- kfetele.ro

Citeste si: Întrebarea periculoasă la care Oana Niculescu Mizil nu a ezitat să răspundă: "Cât timp a rezistat fără amor?"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un bărbat aflat într-un bar s-a dus la toaletă și nu s-a mai întors. Familia lui a aflat abia după 57 de ani ce s-a întâmplat cu el- antena3.ro

Asta înseamnă închisoare de la 8 luni la 4 ani și interzicerea pentru o perioada de 1-5 ani de a mai practica profesia.

O astfel de condamnare va fi înscrisă nu doar în cazier, ci și în Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Hărțuirea sexuală este sancționată prin Legea 202/2002 și este definită ca fiind un comportament nedorit cu conotație sexuală, exprimat fizic, verbal sau nonverbal, având ca obiect sau ca efect lezarea demnității unei persoane și, în special, crearea unui mediu de intimidare, ostil, degradant, umilitor sau jignitor.

Potrivit specialiștilor organizației feministe „Filia”, hărțuirea sexuală în universități se manifestă cel mai adesea prin glume, bancuri cu tentă sexuală, comentarii cu caracter sexual, folosirea de porecle și expresii cu conotații sexuale, comentarii indecente în legătură cu felul în care arăți, ciupituri, mângâieri, atingeri nedorite.

Hărțuirea sexuală înseamnă și trimiterea de e-mailuri, mesaje sau scrisori cu conținut sau tentă sexuală, insistență privind acceptarea unor invitații sau începerea unei relații, amenințări, constrângeri sau condiționări ale evaluării academice sau profesionale de acceptarea unor relații de natură sexuală.

Născut pe 31 octombrie 1962, Alfred Bulai are un doctorat în sociologie obținut după Revoluție și este autor a numeroase cărți și articole, a unor filme documentare și a doua romane, potrivit CV-ului său.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si