Filip a murit la 8 ani, în timpul cursului de înot, sub ochii tatălui și a antrenorului care a încercat să îl salveze, dar a fost în zadar. Copilul ar fi făcut un atac de panică sub apă, care i-a fost fatal. Moartea misterioasă a băiețelului a ridicat mai multe semne de întrebare cu privire la starea de sănătate a acestuia.

În urma autopsiei, medicii legiști au concluzionat că minorul avea probleme cu inima.

Rezultatul autopsiei a fost surprinzător, având în vedere faptul că micuțul ar fi primit de la medicul de familie o adeverință care îl declara apt pentru practicarea sportului. La zece zile de la tragedie, avocatul Adrian Cuculis a declarat cum se va desfășura ancheta în cazul morții minorului, dar și cine ar putea fi considerat vinovat.

Citește și: VIDEO "S-a ridicat pe picioarele lui, a strigat o dată 'tati' și..."- Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursul de înot, mărturii cutremurătoare

Filip și familia

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Cine este vinovat de moartea lui Filip

Avocatul Adrian Cuculis a declarat că moartea băiețelului de 8 ani este un caz dificil, în care sunt implicați mai mulți factori. Cel mai important este reprezentat de sănătatea copilului, despre care s-a descoperit în urma autopsiei că ar fi avut probleme cu inima. În această situație intervine faptul că medicul de familie i-ar fi eliberat o adeverință prin care Filip era declarat apt pentru practicarea sportului.

Cu toate acestea, este posibil ca micuțul să fi avut probleme grave, care ar fi putut fi descoperite în urma unor investigații mai amănunțite. Adrian Cuculis a concluzionat precizând că este posibil ca nimeni să nu fie găsit vinovat pentru moartea copilului.

Adrian Cuculis

[Sursa foto: Facebook- Adrian Cuculis]

"Dacă vorbim de un deces, în condițiile în care acel copil a avut probleme de sănătate, nu cred că o să fie cineva găsit vinovat.

Atâta timp cât se afla în bazin, la cursul de înot, responsabilitatea totală era a instructorului. Un detaliu important este faptul că dacă avea probleme de sănătate trebuia măcar medicul de familie să îi dea la mână un act, o adeverință, prin care să demonstreze că este apt sau nu să facă sport, să participe la cursurile de înot. Aceasta este regula pentru a arăta că ești apt pentru a desfășura activitatea fizică. Dacă a primit-o și apoi s-a descoperit că totuși avea probleme de sănătate, dar una care nu s-ar fi descoperit atât de ușor, ci prin investigații mai amănunțite, nu prea avem ce să facem, lucrurile sunt puțin mai complicate", a declarat avocatul Adrian Cuculis, pentru WOWbiz.ro.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Viitura care a inundat Budapesta va lovi România. Debitul Dunării este în creștere. Ce localități ar putea avea probleme- wowbiz.ro

Bazinul de înot

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Filip s-a stins după ce ar fi făcut un atac de panică sub apă, de frică. Rezultatele necropsiei au indicat că atacul de panică i-a fost fatal din cauza problemelor pe care cel mic le-ar fi avut la inimă.

Mama lui Filip declara că acesta a acuzat în trecut stări de rău, dar a crezut că este vorba de probleme la cap. 

"Am  fost la control cu el după, că ne-am gândit să nu aibă probleme la cap, dar nu i-a găsit nimic la creier. A zis că poate să se pronunţe, dar la muşchiul inimii i se pare ceva suspect”,  a declarat mama micuțului.

Citește și: Legiștii au descoperit cum a murit băiețelul de 8 ani în timpul cursurilor de înot! Declarațiile sfâșietoare ale mamei: „Ne-am gândit să nu aibă probleme la cap”. Medicul de familie a făcut o greșeală fatală

Filip, băiețelul decedat

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Micuțul a pierit în ochii tatălui. Bărbatul a povestit cu inima sfâșiată de durere care au fost ultimele clipe din viața fiului său.

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

"Eram la un metru si jumatate de el, era pe plută și dădea din picioare. La un moment dat am văzut pe fața lui că s-a speriat de ceva. Probabil pentru că a văzut că nu înaintează. Claudiu, instructorul, era lângă mine, l-a văzut și a sărit, l-a întors la mal. S-a ridicat pe picioarele lui, a strigat o dată "tati" și deodată s-a lăsat jos...", a declarat tatăl micuțului.

Instructorul de înot al lui Filip, terifiat de tragedia petrecută, trage un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe părinți să îi ducă pe cei mici la control, la analize medicale, pentru a preveni orice pericol.

Instructorul de înot

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

"Mie îmi trebuie o dovadă referitoare la situația de sănătate a copilului pentru că nu pot să-mi asum... ferească D-zeu! Uitați ce s-a întâmplat", a declarat instructorul de înot.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si