Legea 295/2004 este cea care prevede foarte clar care sunt categoriile de persoane fizice care pot deţine arme şi muniţie, precum şi condiţiile în care acestea pot fi autorizate în acest sens.

Condiţiile în care o persoană poate fi autorizată să deţină o armă letală

Deţinerea unei arme letale şi a muniţiei aferente, presupune anumite condiţii foarte stricte. Principala condiţie pe care trebuie să o îndeplinească o persoană fizică, este aceea de a se încadra în următoarele prevederi.

Deţinătorul unei arme trebuie să aibă împlinită vârsta de 18 ani, să fie apt din punct de vedere fizic şi psihic pentru a deţine şi folosi arme şi muniţii, să nu reprezinte un pericol pentru ordinea publică şi siguranţa naţională, să deţină calitatea impusă de legislaţia în vigoare, atestată prin prezentarea documentelor doveditoare, să nu fi fost condamnat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă cu închisoare pe o perioadă mai mare de un an sau la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, să nu fie inculpat în cauze penale pentru o faptă săvârşită cu intenţie.

Citește și: FOTO- Aceasta este închisoarea unde paznicii au devenit dependenți de deținuți. Pușcăriașii au droguri, alcool, jocuri de noroc și jacuzzi la discreție

De asemenea, pentru a putea fi autorizată să deţină şi să folosească o armă, o persoană trebuie să fie instruită în acest sens, astfel că se impune absolvirea unui curs practic şi teoretic, organizat de o entitate juridică autorizată.

Nu poate deţine o armă persoana căreia i s-a anulat dreptul de procurare, deţinere, port, folosire arme, în ultimii doi ani, precum nici cea care a pierdut sau căreia i-au fost sustrase arme letale, în ultimii cinci ani.

Ce categorii de persoane pot fi autorizate să deţină arme letale?

Procurarea de arme letale poate fi admisă doar dacă persoana fizică respectivă face parte din anumite categorii.

Astfel, armele de apărare şi pază pot fi deţinute doar de către demnitari, diplomaţi, magistraţi, militari şi poliţişti pe perioada activităţii, cât şi după încetarea activităţii, pensionare, retragere sau trecere în rezervă.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Partidă de vânătoare cu final nefericit. Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital

Pot deţine arme persoanele care îndeplinesc funcţii care implică exerciţiul autorităţii publice, persoane incluse într-un program de protecţie a martorilor, vânătorii, categorie care poate procura doar arme lungi, sportivii de tir, pe perioada în care sunt în activitate, precum şi colecţionarii de arme, aceştia putând deţine doar arme de colecţie.

Ce măsuri impune deţinerea unei arme letale?

Deţinătorul unei arme letale are obligaţia de a îndeplini câteva condiţii legate de modul în care acesta păstrează şi asigură arma şi muniţia. Depozitarea armelor deţinute trebuie să se facă astfel încât să asigure securitate maximă pentru deţinător şi pentru persoanele care intră în contact cu aria respectivă.

Citește și: VIDEO- Cine este liderul grupării Hell's Angels extrădat în SUA. Românul acuzat de trafic de droguri ar fi comandat uciderea unor rivali

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dulapurile pentru arme reprezintă una dintre cele mai accesibile şi sigure modalităţi prin care un deţinător de arme îşi asigură muniţia şi armele. În acest sens https://www.safemag.ro/dulapuri-arme vine în întâmpinarea celor interesaţi, cu o serie extinsă de modele. Realizate din oţel, acestea vor garanta toate condiţiile de siguranţă necesare depozitării armelor şi muniţiei, indiferent de caracteristicile acestora. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si