Close sidebar
Close sidebar

Cine se află la conducerea Spitalului ”Matei Balș”, unde a avut loc incendiul de vineri dimineață

Managerul interimar al Institutului ”Matei Balș” este dr. Maria Nițescu, care a preluat funcția după demisia lui Streinu Cercel, ales senator PSD la alegerile din decembrie 2020.

Andreea Bolocan,

Cine este directorul Institutului ”Matei Balș” [Sursa foto: wowbiz.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Incendiul a avut loc în Pavilionul 5 al Institutului Matei Balş unde erau trataţi bolnavi cu COVID. Trei persoane au fost găsite decedate după ce s-a degajat fumul, iar a patra victimă a murit după ce manevrele de resuscitare au eşuat.

4 pacienți au decedat la Matei Balș

Spitalul condus de către dr. Maria Nițescu a ars vineri dimineață. Incendiul a izbucnit în jurul orei 5 și s-a soldat cu moartea a patru pacienți. La faţa locului au fost mobilizate 38 de echipaje de prim ajutor şi şase echipaje de terapie intensivă mobilă.

De la "Matei Balş" au fost evacuate, în primă fază, aproximativ 44 de persoane către Spitalele de urgenţă Floreasca, Universitar, "Sfântul Ioan" şi "Sfântul Pantelimon", iar restul au fost evacuate către celelalte pavilioane din interiorul institutului.

La Institutul Matei Balş s-au deplasat vineri dimineaţa şeful DSU, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, secretarul de stat în MS Andreea Moldovan, prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Citeste si: Incendiu la Institutul ”Matei Balş”- Comandantul intervenţiei: Apelul la 112 a fost la 5:05. Primul echipaj de pompieri a ajuns la 05:13

Cine este managerul Institutului ”Matei Balș”

Potrivit propriului CV, managerul interimar al Institutului de Boli Infectioase "Marius Matei Bals" este specialist in igiena alimentara si nutritie si conferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davilla din Bucuresti. In perioada 2011-2015, Maria Nitescu a fost rezident in a doua specialitate: Diabet, Nutritie, Boli Metabolice.

În prezent, dr. Maria Nițescu este Medic Primar în Igienă. Aceasta se ocupă cu elaborarea dietelor specifice patologiei tratate la nivelul Institutului National de Boli Infecțioase "Prof.

Dr. Matei Balș" și supravegherea siguranței si calității alimentației furnizate pacienților.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: De la ce ar fi izbucnit incendiul de la Matei Balș?- surse

Totodată aceasta se ocupă cu implementarea si verificarea respectarii normelor de igiena privind alimentele si implementarea masurilor si procedurilor privind siguranta alimentelor, dar și de consiliere nutritionala si elaborare planuri nutritionale pentru pacienti.

Este presedinte al Comisiei de Nutritie din Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals", presedinte Comisia de Igiena din Institutul National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals".

Dr. Maria Nițescu face și implementarea procedurilor si protocoalelor de igiena spitaliceasca si verificarea respectarii normelor de igiena specifice unitatilor sanitare spitalicesti, dar și instruirea personalului medical si auxiliar in domeniul igienei spitalicesti.

În perioada 20 aprilie 2009- 20 aprilie 2010 a ocupat functia sau postul ocupat: Director Directia de Control in Sanatate Publica/ Ministerul Sanatatii

A coordonat activitatea de control in sanatate publica la nivel national și a participat in grupuri de lucru pentru elaborare acte normative in domeniul igienei spitalicesti, igienei mediului, sigurantei alimentului, calitatii apei potabile.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI