Inspectorii ANAF se vor îndrepta către un număr de 561.000 de CNP-uri identificate în urma unei analize de risc.

Citeste si: Alertă de la ANAF: Nu deschideți mesajele care vă spun că aveți restanțe la Fisc!

Marea majoritate a românilor luați la bani mărunți de Fisc după 1 iulie dețin societăți comerciale pe numele lor, însă veniturile pe care le au aceste firme nu justifică averile patronilor. 

Cine sunt românii controlați la avere de ANAF după 1 iulie

"Aproape toți au societăți comerciale. E posibil ca o cotă parte să fie și din alte activități ilicite, gen trafic de droguri, de persoane, furturi, cerșetorie dar marea majoritate a celor 561.000 de persoane care au ieșit cu risc sunt oameni care au societăți comerciale. Sunt acționari, asociați la diverse societăți comerciale", a precizat Lucian Heius într-un interviu acordat Hotnews.ro.

Citeste si: Șeful ANAF, noi declarații cu privire la controalele ce vor începe pe 1 iulie. Lucian Heiuș a dezvăluit care este cea mai mare sumă investigată

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Aceste sume pe care nu le pot justifica sunt ca urmare a evaziunii fiscale, consideră șeful ANAF care amintește că toate organismele internaționale spun că evaziunea fiscală în România este de 15 miliarde euro pe an.

După 1 iulie structura de control a persoanelor fizice din ANAF va beneficia de 100 de oameni în plus ca să urmărească contribuabilii cu averi suspecte.

Ce spune Lucian Heiuș despre suspecții de evaziune:" Au cumpărat anumite tipuri de proprietăți sau de bunuri mobile – mașini scumpe, au apărut sume foarte mari în conturile bancare, și-au creditat

propriile firme cu sume foarte mari. Acestea sunt lucruri certe pe care le putem identifica".

controale anaf persoane fizice

Șeful ANAF, despre motivul de control: E o diferență semnificativă între venitul pe care îl au declarat și cel estimat de noi.

[Sursa foto: Facebook]

Șeful ANAF, susținut de premierul Ciucă să ia "urma banilor"

"Tot acest mecanism l-am discutat și cu premierul, care mi-a dat susținere totală, și în cadrul ședinței de Coaliției. Toți au spus: Da, trebuie să mergem pe varianta asta! E corectă, se dă un semnal că nu mai poți, trebuie să reușești să iei urma banilor", a explicat Lucian Heiuș.

Citeste si: România scoate primele gaze din Marea Neagră. "Este un moment istoric", spune premierul Ciucă

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Șeful ANAF consideră că între persoane identificate de inspectori cu risc de neconformare la declarare se află și cântăreți de manele.

"Noi găsim și identificăm riscul. E o diferență semnificativă între venitul pe care îl ai declarat și cel estimat de noi. I se dă un aviz de inspecție și are 60 de zile să-și completeze acea declarație de patrimoniu și venit care seamănă mult cu declarația pentru bugetari.

Acolo trebuie să completeze. Scrie venitul, de unde le are, noi le verificăm, unele sunt corecte, altele mai ciudate", a mai spus șeful ANAF.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si