Close sidebar
Close sidebar

Cine sunt românii care NU pot face al doilea vaccin anti-COVID. Anunțul oficial

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a aprobat vineri instrucţiunile privind vaccinarea în situaţii speciale cu vaccin de tip ARNm.

Razvan Ilie,

În cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile, însă, în situaţii excepţionale, rapelul poate fi administrat şi după această perioadă.

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a informat vineri că o persoană care a prezentat reacţie anafilactică după administrarea primei doze de vaccin tip ARNm nu va mai primi a doua doză.

Comitetul național de vaccinare spune că este recomandată reluarea imunizării cu un alt ser, fabricat după o tehnologie diferită.

Citeste si: Klaus Iohannis a făcut al doilea vaccin anti-COVID-19- FOTO

Mai faci vaccinul dacă ai fost deja infectat cu coronavirus?

Vaccinarea persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2 nu este contraindicată, iar imunizarea acestora se poate realiza după vindecare, precizează CNCAV.

În cazul în care o persoană dezvoltă infecţie cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi imunizată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze.

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

" Pentru situaţiile în care o persoană căreia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 are contraindicaţii temporare pentru cea de-a doua doză, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile.

În situaţii excepţionale, rapelul poate fi administrat şi după această perioadă",  informează CNCAV.

Citeste si: Bilanțul TRIST al zilei: 2.580 de noi cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore. Ce se întâmplă în secțiile ATI din țară

Termenul de rapel în cazul vaccinului Moderna

În cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile, însă, în situaţii excepţionale, rapelul poate fi administrat şi după această perioadă.

De asemenea, dacă o persoană prezintă reacţie anafilactică după administrarea primei doze de vaccin tip ARNm nu va mai primi a doua doză, fiind recomandată reluarea vaccinării cu un alt vaccin fabricat după o tehnologie diferită, spun oficialii din Ministerul Sănătății. 

Potrivit sursei citate, în cazul decalajelor privind administrarea dozei a doua de vaccin împotriva COVID-19, persoana programată va putea modifica data efectuării dozei de rapel direct în platforma electronică sau prin modalităţile deja cunoscute pentru programarea iniţială.

Citeste si: Directorul OMS, mesaj îngrijorător pentru Europa

Citeste si: Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De la prima întâlnire i-am mâncat toți banii.”- kfetele.ro

Citeste si: Povestea emoționantă a cățelului-erou Fiki care și-a salvat stăpânul din calea puhoaielor de la Galați- radioimpuls.ro

Citeste si: Descoperire arheologică rară, în timpul restaurării catedralei Notre-Dame: Sicriul unui cunoscut poet a fost găsit în toiul lucrărilor- antena3.ro

Pentru situaţiile în care cea de-a doua doză de vaccin se administrează accidental la mai puţin de 21 de zile de la efectuarea primei doze, nu mai este necesară efectuarea unei alte doze de rapel, conform Agerpres.

Efect advers extrem de rar descoperit la un medici

Ministerul Sănătăţii anunţă că a fost înregistrată o reacţie adversă rară- paralizie temporară facială- după administrarea celei de-a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer. Reacţia s-a înregistrat la o femeie din Vâlcea, medic, care în prezent este într-o stare de sănătate bună.

"Ministerul Sănătăţii a fost informat de către reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică- Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile despre înregistrarea unei reacţii adverse rare, paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty)", au anunțat oficialii de la București.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI