Plouă torențial în județul Galați, iar valul doi de inundații a lovit în cursul zilei de miercuri, transmite presa locală.

Citește și: Alertă de ploi torențiale în 9 județe din estul României, după ce ciclonul Boris a fost împins înapoi dinspre Marea Neagră

De data aceasta, apele au inundat în comuna Cuca, unde cel puțin 20 de gospodării sunt captive sub torenții formați din cauza căderilor abundente de precipitații, potrivit publicației Viața Libera.

ISU Galați a confirmat situația gravă de la Cuca. Nu este exclus ca astfel de situații să se mai producă și în alte zone, inclusiv în cele 26 de localități, lovite crunt de dezastru zilele trecute.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

inundatii galati

Noi viituri în județul Galați

[Sursa foto: Facebook]

”Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din bazinele hidrografice Bârlad, Siret și Prut", a precizat ISU Galați. 

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice, Chineja și Suhu.

Mesaj RO-ALERT în județul Galați

În cursul dimineții de miercuri, locuitorii județului Galați, aflat în stare de alertă începând de ieri, au fost avertizați asupra pericolului de inundații printr-un nou mesaj Ro-alert:

”Dacă sunteți intr-o zonă inundabilă, îndreptați-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate, opriti alimentarea cu energie electrică și gaze naturale, pregătiți-vă pentru o eventuală evacuare. Respectați măsurile dispuse de autorități”, li s-a transmis gălățenilor.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si