Cu o zi inainte de startul Campionatului Mondial din Rusia, FIFA a decis ca turneul final din 2026 sa fie organizat de SUA, Mexic si Canada.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pentru prima data in istoria fotbalului, un Campionat Mondial va fi gazduit de trei tari. Mexic, SUA si Canada au castigat, miercuri, dreptul de-a organiza competitia din 2026. Cele 3 tari au castigat competitia pentru a organiza Campionatul Mondial din 2026, invingand contracandidata Maroc cu 134 de voturi la 65. Astfel, Mondialul revine in SUA dupa 32 de ani, americanii organizandu-l pe cel din 1994, unde Romania a ajuns în “sferturi”.  Mexic a mai organizat Campionatul Mondial in 1970 si 1986, iar pentru Canada este prima oara cand va lua parte la un asemeea eveniment urias. 
De altfel, Campionatul Mondial de Fotbal din 2026 va fi cel mai mare din istorie, la startul competitiei urmand sa se alinieze 48 de echipe nationale, iar in total se vor juca 80 de partide si va dura 34 de zile.
Daca Romania se va califica la Campionatul Mondial din 2026, va reveni dupa 32 de ani in tara in care a avut cea mai mare performanta la turneele finale.

In 1994, Generatia de Aur ajungea in sferturile de finala ale competitiei, fiind invinsa de Suedia dupa un meci dramatic, finalizat la penalti-uri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si