Ciorba de burtă falsă. O rețetă incredibilă! Din ce se prepară. E delicioasă!
Ciorba de burtă falsă. Vă prezentăm azi o rețetă inedită și delicioasă! Ea seamănă uimitor de mult la aromă şi la gust cu ciorbă de burtă clasică. Trebuie să o încerci!
Ciorba de burtă falsă. Ingrediente necesare:
- 500 g de ciuperci pleurotus;
- un morcov;
- un sfert de ţelină;
- o rădăcină de pătrunjel;
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- câţiva căţei de usturoi;
- 200 ml de smântână ori de iaurt gras;
- un gălbenuş de ou;
- sare;
- piper;
- ulei;
- 1-2 gogoşari muraţi (opţional).
Ciorba de burtă falsă. Mai întâi, dă pe răzătoare morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel, după care căleşte legumele în puţin ulei timp de 5 minute. Adaugă peste ele aproximativ 2-2,5 litri de apă şi aşteaptă să dea în clocot. Între timp, taie ciupercile în fâşii pentru a crea aspectul de burtă. Adaugă şi ciupercile în ciorba de legume. Presară sare şi piper, acoperă vasul cu un capac şi lasă preparatul la fiert aproximativ jumătate de oră.
Ciorba de burtă falsă. După ce se fierb legumele, lasă la foc mic până adaugi treptat gălbenuşul amestecat cu smântână. La final, adaugă usturoiul pisat şi, dacă vrei, câteva felii de gogoşari muraţi.
Ciorba de burtă falsă. Amestecă totul bine şi, după ce se mai răceşte puţin, serveşte ciorba de burtă falsă cu ardei iute. Poţi să adaugi şi oţet la servire pentru a semăna cât mai mult cu reţeta clasică de ciorbă de burtă.