Omletă de post. Rețeta uimitoare fără ouă perfectă pentru Postul Paștelui
Omletă de post rețetă fără ouă. Omleta de post este un preparat surprinzător pentru mulți, însă extrem de delicos. Iată cum se prepară.
Omletă de post rețetă fără ouă. Consideri omleta un mic dejun perfect? Dacă nu te poţi despărţi de ea în zilele în care vrei să ţii post trebuie să ştii că există o soluţie ca să faci omleta fără ouă
Se pune uleiul într-o tigaie şi se căleşte puţin ceapa, după care se adaugă ardeii, ciupercile şi tofu.
Se condimentează şi se lasă pe foc până când se călesc puţin şi se întrepătrund bine aromele.
Omletă de post rețetă fără ouă. Omleta de post se ornează cu rucola sau pătrunjel proaspăt.
Brânza tofu care este făcută din soia aduce un aport însemnat de proteine, calciu şi grăsimi sănătoase.
Administraţia pentru Medicamente şi Alimentaţie din SUA susţine că folosirea zilnică a 25 grame de proteine din soia cu o alimentaţie săracă în grăsimi saturate şi colesterol poate reduce riscul bolilor de inimă, scrie eva.ro.
Omletă de post rețetă fără ouă. În perioada postului, tofu este alegerea multor român pentru masa de dimineață. Află din ce este făcut tofu și ce contraindicații și beneficii are!
Tofu este o branza facuta din laptele obtinut din boabe de soia. Bineinteles, aceasta nu contine gluten si nici colesterol.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Originara din China, aceasta branza vegetala este extrem de sanatoasa, continand cantitati mari de proteine, fier si calciu.
Tofu a devenit popular mai ales după ce vegetarienii şi veganii îl consideră o sursă excelentă de proteine. Tofu este făcut din soia şi, în majoritatea timpului, soia nu este bună pentru sănătatea organismului tău. De fapt, soia este unul dintre cele mai modificate genetic alimente din lume, iar tofu este obţinut din boabe de soia, apă şi un agent cuagulant.
Branza tofu se gaseste in comert in diferite forme, cu consistente diferite. Aceasta se poate consuma ca atare, dar si gatita. Iata cum sa alegi branza, in functie de modul in care ai de gand sa o consumi:
Branza tofu tare sau foarte tare isi mentine textura daca este gatita la temperaturi inalte, asa ca e potrivita pentru gratar, tigaie sau cuptor.
Branza tofu de consistenta medie este ideala pentru salate si supe.
Crema de branza este ideala pentru sosuri, dar si smoothie-uri.
100 de grame de tofu are 70 de calorii.
Mentine sanatatea cardiovasculara – izoflavonii din soia contribuie la reducerea nivelulul colesterolului “rau” (n.r. LDL) din sange, reducand astfel riscul de hipertensiune arteriala si ateroscleroza.
Persoanele care sufera de diabet sunt adesea afectate si de boli renale, ceea ce duce la eliberarea unei cantitati mari de proteine in urina. Studiile arata ca proteinele din soia nu sunt eliberate in cantitate atat de mare in urina, in comparatie cu proteinele de origine animala.
Izoflavonii din branza tofu impiedica procesul de pierdere a densitatii osoase, fortificand totodata oasele. De aceea aceasta branza este recomandata mai ales femeilor la menopauza, conform doc.ro.
Unele studii sugereaza, de asemenea, ca alimentele pe baza de soia pot ameliora simptomele menopauzei datorita continutului mare de estrogen.
Potrivit unor studii facute recent, femeile care consuma soia in mod regulat au risc de cancer mai mic decat cele care nu consuma alimente pe baza de soia. Acest lucru se datoreaza tot concentratiei mari de izoflavoni, care influenteaza si ciclul menstrual, dar si nivelul de estrogen din organism.
Oamenii de stiinta sunt de parere ca branza tofu poate reduce daunele hepatice produse de anumite boli, insa totodata si ca ar putea ameliora afectiunile mintale specifice imbatranirii – dementa, Alzheimer. Este nevoie, insa, de cercetari suplimentare pe aceste teme.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Pentru consumul ca atare, poti alege orice tip de branza tofu.
In general, consumul de tofu este sanatos si sigur. Exista insa situatii in care e bine sa eviti produsele pe baza de soia sau sa le consumi in cantitati limitate.
Tofu. De pilda, persoanele care sufera de afectiuni tiroidiene, mai exact de hipotiroidism, ar trebui sa evite tofu pentru ca soia este bogata in goitrogeni – substante care impiedica formarea hormonilor tiroidieni, deja deficitara la acesti pacienti.
De asemenea, si pacientele cu tumori mamare sunt sfatuite sa evite soia, intrucat aceasta este bogata in estrogeni, ceea ce inseamna ca poate favoriza cresterea masei tumorale.
Copiii foarte mici ar trebui sa nu consume branza tofu, intrucat izoflavonii din soia pot avea un efect negativ asupra dezvoltarii organelor genitale ale acestora.
Daca te afli intr-una dintre aceste categorii cu risc crescut, discuta cu medicul tau despre consumul de soia, precum si despre cantitatea permisa.
În prezent, 90% din soia care se cultivă la nivel mondial este modificată genetic. În general, produsele modificate genetic sunt bănuite că fiind cauza multor probleme de sănătate întrucât distrud bacteriile bune din sistemul digestiv şi, în acelaşi timp, afectează modul în care funcţionează acesta.
Tofu este obţinut din soia care conţine compuşi goitrogenici, aceştia nu doar că blochează hormonii tiroidieni, ci şi interferează cu producţia de hormoni tiroidieni lucru ce cauzează în special hipotiroidismul.
Soia nefermentată conţine inhibitori ai enzimelor care blochează acţiunea enzimelor pancreatice şi a altor enzime necesare digestiei proteinei. Acest lucru nu doar că afectează procesul digestiv ci cauzează şi probleme ale pancreasului, scrie sfatulparitilor.ro.
Printre problemele digestive cauzate de deficienţă de enzime se numără balonarea, indigestia etc.