In articol:
Ciorba de burtă falsă. Ingrediente necesare:
- 500 g de ciuperci pleurotus;
- un morcov;
- un sfert de ţelină;
- o rădăcină de pătrunjel;
- câţiva căţei de usturoi;
Citeste si: Lipii de casă fără drojdie: Sunt, pur și simplu, delicioase!
- 200 ml de smântână ori de iaurt gras;
- sare;
- piper;
- ulei;
- 1-2 gogoşari muraţi (opţional).
Citeste si: Omletă de post. Rețeta uimitoare fără ouă perfectă pentru Postul Paștelui
Ciorba de burtă falsă. Mai întâi, dă pe răzătoare morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel, după care căleşte legumele în puţin ulei timp de 5 minute.
Citeste si: Urzici. Adevărul ascuns despre această buruiană înțepătoare care se găsește în toate piețele
Ciorba de burtă falsă. După ce se fierb legumele, lasă la foc mic până adaugi treptat gălbenuşul amestecat cu smântână. La final, adaugă usturoiul pisat şi, dacă vrei, câteva felii de gogoşari muraţi.
Citeste si: Musaca de post, ca la mănăstire. Rețeta secretă a călugărițelor
Ciorba de burtă falsă. Amestecă totul bine şi, după ce se mai răceşte puţin, serveşte ciorba de burtă falsă cu ardei iute.