Close sidebar
Close sidebar

Ciorbă de burtă rețeta tradițională românească de Crăciun 2020 și Revelon 2021. Pas cu pas

Ciorbă de burtă rețeta tradițională românească de Crăciun 2020 și Revelon 2021. Nu lipsește de pe mesele de sărbători. Iată cum se prepată în mod corect!

Mircea Pop,

Ciorbă de burtă rețeta tradițională românească de Crăciun 2020 și Revelon 2021 [Sursa foto: gustarte.ro]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ciorba de burtă este un deliciu; smântână, gălbenuş, leuştean, zarzavat de supă, oţet. Vă prezentăm azi rețeta celebrului Radu Anton Roman! Iată de ce ingrediente ai nevoie:

• 1 kg burtă de vacă sau viţel

• 1 căpăţână mare usturoi

• 2 gălbenuşuri

• leuştean, sare, piper

• 2 kg ciocănele şi picioare de vacă

• 100 ml oţet

• 200 ml smântână

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

• 500 g zarzavat supă – 2 cepe, 2 morcovi, 2 păstârnaci

Ciorba de burtă se prepară în mai multe etape

Seara:

• Se pun 5 1 de apă la fiert cu ciocănelele şi picioarele sparte, se spumuieşte

Se spală burta, se taie în bucăţi potrivite, se aruncă grăsimea, se curăţă de pieliţa „zbârcită“, se freacă cu mălai şi cu oţet

• Se lasă până dimineaţa în apă rece cu o linguriţă de bicarbonat, să-I scoată acidul din musculatură

Ciorbă de burtă rețeta tradițională românească de Crăciun 2020 și Revelon 2021 [Sursa foto: gustarte.ro]

• După trei ore de fiert se scot oasele şi ciocănelele din oală şi se dezosează, tăind zgârciurile (şi ce mai e) tăieţei de 1 cm lăţime

Dimineaţa:

• Se pune burta la fiert în apa în care au fiert oasele completată la 5 litri

• Se rad morcovii, păstârnacul, se toacă ceapa din cuţit

Cât se fierbe ciorba de burtă

• După trei ore se trage oala de pe foc se scoate burta şi se taie tăieţei de aprox. 1 cm lăţime – 3 cm lungime (sau cum vreţi)

Citeste si: VIDEO Cum gestionează Medana, actuala soție a lui Alin Oprea, situația dintre el și fosta parteneră de viață. „M-a luat de pe stradă, în pantaloni scurți, în tricou și niciun ban în cont.”- kfetele.ro

Citeste si: Alin Oprea, dezvăluiri incendiare despre viața la Londra a fostei sale soții și a celor doi copii: "Un apartament pentru ei pe credit, dar cu un avans destul de mare, 100 de mii de lire s-au dat atunci"- radioimpuls.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

• Se pune iar totul la fiert – burta, zgârciurile de la ciocănele, oţetul şi zarzavatul – încă vreo oră

• Ciorba trebuie să fie cât gros atâta zeamă, deci să scadă vreo 3 litri din cei 5 iniţiali; ce scade sub, se adaugă

• Se pisează usturoiul, se freacă cu 1 lingură sare (cu vârf), gălbenuşuri, smântână şi puţină zeamă răcită din ciorbă

Ciorbă de burtă rețeta tradițională românească de Crăciun 2020 și Revelon 2021 [Sursa foto: gustarte.ro]

Cum se drege ciorba de burtă

• Se drege ciorba cu usturoi şi restul, se piperează după gust, se presară leuştean

• Se oferă fierbinte, cu ardei iute, dar să fie la-ndemână şi o „olivieră“ (aşa-i spune?) cu mujdei, oţet, smântână, că fiecare le are pe-ale lui Cunosc oameni care mănâncă zilnic măcar o ciorbă de burtă iar Bucureştii, Brăila, Galaţii, Constanţa, Craiova, Turnu Severin au, fiecare, cârciumile sale vestite şi căutate numai pentru ciorba asta.

Sursa: gustarte.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI