In articol:
Ciorba de lobodă. Ingrediente:
8-10 legături de loboda (își pierde mult din volum la fierbere)
3 legături de ceapă verde
2 morcovi
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar
1 legătură de leuștean
3 linguri de ulei
Un litru de borș
2 linguri de orez
sare
piper
Citeste si: Pâine de casă. Rețeta simplă cu sau fără drojdie. Secretul pe care puțină lume îl știe
Ciorba de lobodă. Mod de preparare:
Se taie ceapa verde mărunt și se pune la călit în ulei, într-o oală adâncă.
Citeste si: Salata Verde. Cum alegi cea mai bună și sănătoasă salată verde. Nu te lăsa înșelat!
Se lasă 2 minute, după care se adaugă morcovul dat pe răzătoare, și loboda tăiată mărunt. Se adaugă apă în proporție de 2/3 din oală și se lasă să fiarbă.
După ce au fiert 30 de minute, se adaugă borșul, care a fost fiert separat înainte, și orezul.
Citeste si: Ciorbă de miel. Rețeta corectă din bătrâni
Se lasă pe foc încă 10 minute, se adaugă pătrunjelul, mărarul și leușteanul tocate mărunt, sarea și piperul, iar mai apoi se stinge focul.