Ciorbă de miel. Rețeta corectă din bătrâni
Ciorbă de miel. Este un preparat extrem de iubit la români. Iată rețeta corectă de pe vremea bunicilor.
Ciorbă de miel. Cum se prepară în mod corect ciorba de miel, o rețeță simplă, de pe vremea bunicilor.
Fierbem în apă cu sare căpăţâna şi bucăţile de miel. Înainte de a începe să fiarbă, se înlătură spuma. Procesul de îndepărtare a spumei este unul important, deoarece zeama poate rămâne tulbure.
Ciorbă de miel. Curățăm zarzavaturile şi le adăugăm în ciorbă, după care le lăsăm să fiarbă împreună cu bucăţile de carne o oră. Un lucru important este să nu le lăsam să clocotească deoarece se destramă carnea de miel.
Citeste si: Ciorbă rădăuțeană. Rețeta originală din 1970- Cum a fost inventată de o bucătăreasă din Rădăuți
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Urzici contraindicații. Avertismentul medicilor: NU mai mâncați urzici dacă suferiți de această boală!
Citeste si: Adevărul nespus despre dieta Dukan! Ce se întâmplă cu sănătatea noastră dacă ținem această cură? ȘOCANT
În momentul în care carnea şi zarzavaturile au fiert, se toarnă borşul fiert separat şi strecurat şi se adaugă 2-3 linguri de orez, câteva frunze de leuştean verde şi cozile de ceapă verde. Lăsăm orezul şi acoperim oala cu un capac.
Ciorbă de miel. Separat, într-un castron, se freacă un gălbenuş cu 2-3 linguri de smântână. După ce terminam ciorba de miel, se opreşte focul şi se toarnă smântâna amestecânu-se cu atenţie să nu formeze cocoloaşe. Ciorba de miel se serveşte ornată cu leuştean verde.