In articol:
„Pentru ciorbă rădăuțeamă avem nevoie piept de pui, dar cu os, ardei, țelină, morcov, ceapă, pătrunjel.”
Într-un nou episod din „Flavours of Romania”, Cornelia Dumitrescu explică cum a inventat rețeta de ciorbă rădăuțeană
Producătorul și regizorul Charlie Ottley a fost cel care, împreună cu echipa sa, a filmat documentarul în restaurantul din Rădăuți, acolo unde Cornelia Dumitrescu a explicat cum a inventat rețeta.
„Inițial nu aveam de gând să ne oprim la Rădăuți.
Cornelia Dumitrescu, inventatoarea ciorbei: „Să știți că m-a bucurat foarte mult a venit domnul Charles. Și-a anunțat vizita sau pur și simplu a venit? Nu, pur și simplu a venit. A auzit de undeva dintr-un restaurant, deci a vrut să vină de unde pleacă.”
Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro
Bogdan Loghin, primar Municipiul Rădăuți: „Până la urmă omul este sufletul în toate și cu siguranță sufletul acestui restaurant și acestui produs este doamna Cornelia. În altă ordie de idee am spus că la anul, după ce mă voi consulta cu doamna Cornelia și echipa dumneaei, vom hotărî o zi în care să sărbătorim ziua ciorbei rădăuțene.”
Charlie Ottley a dedicat un episod întreg ciorbei rădăuțene.
„Foarte bună pentru mine a fost un balsam.”
Ciorba delicioasă, dreasă cu smântână se află pe locul 7 în topul celor mai bune supe din lume.