Zăpada s-a depus în mai multe zone din țară, motiv pentru care șoferii sunt sfătuiți să fie prudenți când pornesc la drum.

7 județe cu circulație în condiții de iarnă

Pe mai multe drumuri din județele Dâmbovița, Gorj, Iași, Maramureș, Suceava, Vaslui și Vâlcea se circulă în condiții de iarnă, zăpada fiind depusă pe carosabil.

Citește și: Ninsoare abundentă pe DN 7- Valea Oltului! Drumarii acționează cu material antiderapant

Cu toate acestea, Centrul Infotrafic a anunțat că, pentru moment, nu există autostrăzi sau drumuri naționale care să aibă circulația oprită.

ninsoare

Ninsoare pe mașină

[Sursa foto: Freepik]

„(Duminică dimineaţa- n.r.), nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită ca urmare a condițiilor meteorologice sau a vreunui accident rutier”, se arată în comunicat.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: IPS Teodosie, despre mersul la sală: Cele mai bune exerciții fizice sunt mătăniile- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Astfel, județele afectate de ninsoare sunt Dâmbovița, Gorj, Iași, Maramureș, Suceava, Vaslui și Vâlcea.

„Se circulă în condiții de iarnă, fiind precipitații sub formă de ninsoare și parțial zăpadă pe carosabil, pe mai multe drumuri din județele Dâmbovița, Gorj, Iași, Maramureș, Suceava, Vaslui și Vâlcea, fără a fi impuse restricții de circulație", a mai anunțat Centrul Infotrafic.

Circulația pe autostrăzi

Sursa citată a mai menționat că, pe arterele rutiere principale, concret autostrăzile AI București-Pitești, A2 București- Constanța, A3 București- Brașov și DN 1 Ploiești- Brașov, carosabilul este parțial

umed, vizibilitatea este bună, iar valorile de trafic sunt reduse.

În același timp, Centrul Infotrafic recomandă șoferilor atenția sporită la volan pentru creșterea gradului se siguranță și evitarea evenimentelor din trafic.

inghetata

Mașină înghețată

[Sursa foto: Freepik]

„Pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic, recomandăm șoferilor atenţie în efectuarea manevrelor, schimbarea benzii doar după semnalizarea intenţiei, rularea cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi foarte importantă pentru arterele de viteză este mărirea distanţei de siguranţă între vehicule", a mai menționat Centrul Infotrafic.

Ninsori abundente pe DN 7- Valea Oltului

Condiții meteorologice nefavorabile s-au înregistrat și ieri, pe DN 7- Valea Oltului, unde zăpada s-a depus într-un strat generos pe partea carosabilă. Drumarii au fost nevoiți să acționeze constant cu material antiderapant pentru a elibera șoselele.

Citește și: VIDEO- Risc de avalanșă și un nou val de ninsori. Meteorologii au anunțat un risc însemnat de avalanșă la peste 1800 de metri altitudine

Citeste si: Veste bună pentru femeile din țara noastră! Indemnizația pentru creșterea copilului ar putea crește considerabil- kfetele.ro

Citeste si: Mario Fresh a stârnit o "furtună" pe rețelele sociale după anunţul despărţirii de Alexia Eram. Adevărul din spatele piesei „Nu plânge”- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

În zona localității Câineni stratul de zăpadă s-a depus rapid, iar personalul a început intervenția cu materiale antiderapante pentru înlăturarea stratului de omăt de pe carosabil.

„Toate utilajele sunt în stare de funcționare și pregătite să intervină pentru asigurarea circulației rutiere în condiții de siguranță”, au transmis drumarii.

De asemenea, șoferii au fost sfătuiți să pornească la drum cu mașinile echipate corespunzător pentru evitarea posibilelor evenimente rutiere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si