Cireşele bune de consum sunt cele de un roşu strălucitor şi cele purpurii. Cu cât nuanţa de roşu este mai închisă, cu atât cireşele vor avea un gust mai dulce. Pe de altă parte, dacă sunt prea coapte, s-ar putea ca fructele să aibă deja viermi în ele. Așa că încearcă să cauți unele ceva mai necoapte.

Culorile şi nuanţele pe care le pot avea cireşele merg de la galben şi roz la roşu, roşu de Burgundia şi chiar negru.

Cireşele trebuie să fie ferme la atingere, curate, netede, fără urme de mucegai şi fără zone putrezite. Codiţele cireşelor trebuie să fie verzi şi intacte. Evită fructele care prezintă pete maronii, precum şi fructele prea moi sau prea tari.

Cireșe

Citeste si: Dulceaţă de cireşe amare. Reţeta veche extrem de delicioasă

Pentru umpluturi de prăjituri( plăcinte), precum şi pentru diverse conserve, poţi alege cireşe semicoapte, cu un gust uşor acrişor. La aceste preparate se adaugă în general zahăr. Pentru băuturi din fructe proaspete, pentru salate sau pentru consumul ca atare, este recomandat să alegi cireşele coapte, dulci.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Pentru a cheltui mai puţini bani şi a te putea bucură de fructe proaspete, locale, trebuie să cumperi cireşele în mai-august. Altfel le poţi găsi sub forma proaspătă, dar la preţuri mari sau sub formă congelată sau la conserve.

Beneficii cireșe

Au beneficii nebănuite asupra organismului! Au rol detofiantși ajută la eliminarea toxinelor. În plus, întăresc sistemul imunitar.

Cireșele de mai sunt fructe foarte sărace în calorii (un bol de cireșe are doar 87 de calorii, 22 grame de carbohidrați, 1 gram de proteine și 3 grame de fibre), dar cu un

conținut mare de fitonutrienți.

Citeste si: Cireşe preţ 2020: Au apărut primele cireşe în pieţe! Cât costă un kilogram

Cireșe. Culoarea roșie este dată de antociani, care conferă cireșelor proprietăți antioxidante. Aceste fructe reprezintă și o importantă sursă de vitamina A, fiind bogate în betacaroten. Ele mai contin și multe dintre vitaminele din complexul de vitamine B, vitamina C, acid folic, niacină si riboflavină, precum si cantități semnificative de fier, magneziu și potasiu.

Iată câteva efecte miraculoase ale consumului de cireșe:

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Un lucru poate mai puţin ştiut despre aceste fructe este că cireşele sunt sursă naturală de melatonină, un hormon care ajută la reglementarea ciclului de odihnă. În timp ce suplimentele de melatonină din comerţ au de obicei efecte secundare (dureri de cap, greaţă, vise ciudate şi ameţeală), cireşele nu au ceva. Sfatul specialiştilor este să mâncăm cireşe cu o oră înainte de culcare.

Cireșe

Citeste si: Cum se congelează corect legumele și zarzavaturile?

Cireșe. Apropo de melatonină, cercetătorii au descoperit că oamenii care au atacuri de cord tind să aibă niveluri joase de melatonină, ceea ce poate fi reparat de consumul de cireşe. Un compus prezent în cireşe – polifenolul – s-a dovedit a fi benefic în procesul de prevenire a formării de cheaguri de sânge, potrivit care2.com. În plus, antocianina, de asemenea prezentă în cireşe, protejează vasele de sânge de stresul oxidativ, ceea ce implică faptul că cireşele pot ajuta la prevenirea formării de placă arterială.

Citeste si: Tort de cozonac. Cum il poti pregati din resturile ramase


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si