Close sidebar
Close sidebar

Cîțu: ”Activitatea economică a continuat să se redreseze într-un ritm considerabil”

Banca Naționala a României a confirmat o creșterea economică peste așteptări, a transmis Florin Cîțu printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Răzvan Angelescu,

Premierul Florin Cîțu [Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Acesta a mai adăugat că ”măsurile economice implementate în această perioadă au avut un obiectiv clar: păstrarea capacităţii de producţie în economie!”

Florin Cîțu: ”Am reuşit să facem performanţă”

Premierul se arată în același mesaj mulțumit de rezultatele peste asteptări: ”Am reuşit să facem performanţă împreună cu toţi actorii din sectorul privat şi le mulţumesc pentru că au avut încredere în măsurile luate de guvern”.

Citeste si: Curs valutar BNR, azi 20 iulie 2021: Cum evoluează euro?

BNR: ”Rata anuală a inflaţiei a crescut mai devreme decât s-a anticipat” 

În documentul trimis de BNR, membrii Consiliului au arătat că rată anuală a inflaţiei a crescut la 3,24 la sută în aprilie 2021, de la 3,05 la sută în martie, şi la 3,75 la sută în luna mai, urcând astfel deasupra intervalului ţintei ceva mai devreme decât s-a anticipat. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

În ceea ce priveşte evoluţiile viitoare, membrii Consiliului au arătat că, potrivit celor mai recente informaţii şi analize, rată anuală a inflaţiei va creşte probabil mai pronunţat pe orizontul apropiat de timp decât s-a anticipat anterior, în condiţiile în care prognoza pe termen mediu publicată în Raportul asupra inflaţiei din mai 2021 indică un vârf de 4,1 la sută în septembrie-decembrie 2021 şi valori de circa

3 la sută pe parcursul anului 2022.

Pandemia generează incertitudini în sectorul economic

Pandemia provocată de coronavirus, dar și restirctiile care au fost impuse în ultima perioadă ”continuă să genereze, cel puţîn în perspectivă apropiată, mari incertitudini şi riscuri la adresa previziunilor macroeconomice pe termen mediu”, se arată în documentul transmis de BNR. 

Citeste si: Când trece România la Euro. Vecinii noștri bulgari au ales ca din 2024 să treacă la moneda europeană

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI