Close sidebar
Close sidebar

O clădire a Crucii Roşii, bombardată de armata rusă la Mariupol

O clădire a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii a fost ţinta bombardamentelor ruseşti la Mariupol, au transmis autoritățile ucrainene. Ulterior, informația a fost confirmată de un purtător de cuvânt al Crucii Roșii Internaționale.

Sorin Negru,

CNN: Imaginile din satelit, furnizate de Maxar Technologies, confirmă bombardamentele asupra clădirii Crucii Roșii din Mariupol

[Sursa foto: Twitter / CNN]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Avocatul poporului de la Kiev, Liudmila Denisova, a anunțat miercuri că forțele ruse au lovit o clădire a Crucii Roșii din orașul asediat Mariupol.

Citeste si: Consilierii lui Putin sunt "prea speriați" ca să-i spună cât de rău se descurcă armata Rusiei în Ucraina

Ulterior, un purtător de cuvânt al Crucii Roșii Internaționale a confirmat pentru The Guardian că imaginile publicate au legătură cu un depozit al instituției.

Bombardamentul asupra depozitului aparținând Crucii Roșii vine după ce armata lui Putin a lovit fără scrupule o maternitate din Mariupol, teatrul dramatic din oraș, în care se adăposteau sute de oameni, precum și 90% dintre clădirile orașului-port de la Marea Azov.

"Avioanele au bombardat clădirea marcată cu o cruce roşie"

"Ocupanţii au bombardat în mod deliberat o clădire a Crucii Roșii din Mariupol", a scris pe Telegram Liudmila Denisova, însărcinată cu drepturile omului în Parlamentul ucrainean.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Irpin este orașul din care nu a mai rămas nimic în urma bombardamentelor

"Avioanele şi artileria inamice au bombardat clădirea, marcată cu o cruce roşie pe un fundal alb, ceea ce echivalează cu prezenţa răniţilor, civili sau (angajaţi) umanitari", a spus ea, adăugând o imagine a unei clădiri marcate cu o cruce roşie pe acoperiş.

Numărul victimelor din clădirea Crucii Roșii, necunoscut  

Denisova nu a precizat când au avut loc loviturile și a spus că nu există încă nicio confirmare cu privire la victime.

"Deocamdată nu avem informaţii referitoare la victime", a indicat ea, fără a preciza câte persoane s-ar fi putut afla în clădire în momentul bombardamentului.

"Putem confirma că imaginea vehiculată arată depozitul CICR din Mariupol.

Nu avem o echipă pe teren în Mariupol așa că nu avem alte informații, despre potențiale victime sau pagube. Putem spune că deja distribuisem toate proviziile de ajutor în depozitul respectiv", a precizat un oficial al Crucii Roșii pentru The Guardian.

"Este o altă crimă de război a Rusiei"

Declarația Liudmilei Denisova a continuat: "Aceasta este o altă crimă de război a armatei ruse, în conformitate cu statutul de la Roma al curții penale internaționale și o încălcare gravă a convențiilor de la Geneva din 1949. Până acum, singurii care au bombardat clădirile și vehiculele marcate cu cruci roșii au fost trupele Germaniei lui Hitler. Fac un apel comunității mondiale să condamne acțiunile barbare ale țării ocupante și să ia măsuri pentru a pune capăt războiului sângeros de pe teritoriul Ucrainei cât mai curând posibil".

Cel mai distrus oraș din războiul lui Vladimir Putin

Statisticile publicate duminică de oficialii ucraineni prezintă o imagine sumbră a săptămânilor de bombardamente și lupte urbane în Mariupol.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Potrivit acestor cifre, 90% din clădirile rezidențiale din oraș au fost avariate- 60% au fost lovite direct și 40% au fost distruse. Șapte dintre spitalele orașului- 90% din capacitatea medicală a orașului- au fost avariate, trei dintre acestea fiind distruse.

De asemenea, au fost avariate trei maternități (una distrusă), șapte institute de învățământ superior (trei distruse) și 57 de școli și 70 de grădinițe, cu 23, respectiv 28 distruse. Un număr de fabrici au fost avariate, iar portul orașului a suferit pagube.

Potrivit acestor statistici oficiale, aproximativ 140.000 de oameni au părăsit orașul înainte de a fi înconjurat, iar aproximativ 150.000 au reușit să plece în timpul blocadei.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI