Close sidebar
Close sidebar

Claudia, o sportiva româncă, a fost victima înșelăciunii la Mondialele de box. Ce i s-a întâmplat în timpul campionatului

Incident scandalos la Mondialele de box feminin din India, acolo unde au concurat și patru sportive din România. Este ireal ce i s-a întâmplat Claudiei, una dintre sportivele românce.

Alexandra Costea,

Claudia, o sportiva româncă, a fost victima înșelăciunii la Mondialele de box. Ce i s-a întâmplat în timpul campionatului


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Imane Khelif, o sportivă din Algeria, a fost descalificată de la Mondialele de box din India de Asociația Internațională de Box (IBA), după ce organismul de conducere mondial a hotărât că aceasta nu a respectat regulile de eligibilitate.

Conform jurnaliștilor algerieni, Khelif a efectuat un test hormonal în urma căruia s-a constatat că avea un nivel prea ridicat de testosteron în organism. Sportiva din Alergia a postat un videoclip pe rețelele de socializare în care a susținut că a fost victima unei „conspirații”. Sportiva în vârstă de 23 de ani susține că i s-a spus că are „caracteristici” care o împiedică să lupte împotriva femeilor.

Citește și: Hoața care l-a mușcat de ureche pe paznicul unui magazin a primit ce merita

„Am fost adesea intimidată din cauza aspectului meu, iar eu am rezistat și am continuat să lupt în ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat”, a declarat sportiva într-un reportaj realizat de jurnaliștii de la Kooora.

„Astăzi, complotul lor a reușit și, sincer, trăiesc un mare șoc. Am participat la multe turnee și nu a existat nicio problemă, dar când șansele mele au devenit mari de a câștiga medalia de aur, au venit și m-au împiedicat, justificând acest lucru pentru că calificările mele sunt mai mari decât cele ale celorlalte femei”, a declarat Khelif. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

„IBA își susține regulile și regulamentele, precum și intimitatea personală și medicală a sportivilor săi, prin urmare, încălcarea criteriilor de eligibilitate nu poate fi împărtășită de IBA”, a transmis forul internațional.

Claudia Nechita a pierdut în fața lui Imane Khelif

Comitetul olimpic din Algeria a precizat că „se va ocupa de sprijinul medical” pentru Khelif și o va ajuta să se pregătească pentru turneul african de calificare pentru Jocurile Olimpice de anul viitor de la Paris.

Khelif a obținut argintul la Campionatele Mondiale de anul trecut, după ce a pierdut în fața irlandezei Amy Broadhurst în finala categoriei welter ușor.

Sportiva algeriană a câștigat aurul la Campionatele Africii din anul 2022 și este campioana în exercițiu a Jocurilor Mediteraneene.

Citește și: Un boxer din Marea Britanie a murit subit la vârsta de 19 ani/ Antrenor: ”Cred că a fost cel mai talentat copil pe care l-am văzut venind din Bristol”

India, cu patru medalii de aur, şi China, cu trei, au dominat finalele Campionatelor Mondiale de box feminin, care s-au încheiat duminică la New Delhi. Din cele 12 titluri mondiale, Brazilia, Italia, Maroc, Rusia şi Taiwanul au câştigat câte unul.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Cele patru sportive din România care au participat la competiţie au ocupat următoarele locuri: Alexandra Gheorghe (cat. 52 kg)- locul 17, Lăcrămioara Perijoc (54 kg)- locul 17, Claudia Nechita (57 kg)- locul 17, Loredana Marin (60 kg)- locul 9.

Claudia Nechita a întâlnit-o pe Imane Khelif, în fața căreia a pierdut.

Citește și: Veronica s-a stins din viață împreună cu alte 12 studente în urma unui accident de autocar. Încă nu s-a găsit nici un vinovat

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI