Dacă vrei să faci loc câtorva produse cu eticheta curată în dulapul tău, descoperă mai jos ce trebuie neapărat să încerci:
Crema hidratantă cu ceramide
Ceramidele sunt grăsimi ce se găsesc în mod natural în celulele pielii. Acestea sunt esenţiale în procesul de hidratare al pielii şi susţin capacitatea de apărare a acesteia. De aceea, dacă îţi doreşti o cremă hidratantă de calitate, e bine să alegi produse ce conţin ceramide, alături de alte ingrediente ce facilitează hidratarea.
Dacă îţi dorești o cremă hidratantă cu ceramide, fără alcool denaturat, parfum sau uleiuri esenţiale, poţi alege un produs CeraVe. Acest brand este dezvoltat de medicii dermatologi şi este adecvat pentru majoritatea tipurilor de ten.
Sulfaţii se număra printre cele mai populare substanţe pentru curăţarea pielii. Deşi sunt foarte eficienţi, aceştia pot usca pielea sensibilă, în special în sezonul rece. Ca să îţi cureţi tenul uşor şi delicat, optează pentru un produs de curăţare fără sulfaţi. Printre cele mai bune opţiuni se numără produsele de curăţare pentru bebeluşi, deoarece foarte multe dintre acestea nu conţin sulfaţi.
Desigur, există şi variante dermatocosmetice. Poţi alege un ulei de curăţare de la Avene, în cazul în care doreşti un produs fără sulfaţi, parfum sau uleiuri esenţiale, potrivit pentru orice tip de ten.
Serul cu vitamina C
Vitamina C poate să aducă o mulţime de beneficii pielii tale. Aceasta poate ţine la distanţă semnele de îmbătrânire, da luminozitate tenului şi reduce hiperpigmentarea.
Dacă îţi doreşti un ser pe bază de vitamina C cu eticheta curată, poţi alege un brand precum Revox, ce oferă produse fără alcool denaturat, parfum sau uleiuri esenţiale.
De obicei, serul cu vitamina C se păstrează la frigider după deschidere, însă depinde foarte mult de produsul pe care-l alegi. Dacă alegi să păstreze cremele şi serurile cu vitamina C la temperatura camerei, foloseşte cutii de depozitare pentru a le aşeza în ordine. Cutiile de depozitare sunt potrivite şi pentru a proteja produsele de expunerea la temperaturi crescute şi raze solare. Poţi să foloseşti cutii de depozitare colorate, din carton, lemn, plastic sau ratan pentru toate produsele de beauty şi make-up, de la seruri şi până la creme, măşti sau farduri.
Masca şerveţel
Măştile şerveţel sunt minunate pentru îngrijirea tenului: se aplică uşor, au preţuri prietenoase şi le poţi folosi oricând ai chef. Găseşti pe piaţă măşti şerveţel pentru toate tipurile de ten, de la cel gras şi până la cel uscat sau sensibil. Unele produse promovează hidratarea, altele repararea pielii, dar există şi măşti pentru ten încărcat sau cu imperfecţiuni. Printre cele mai populare ingrediente în măştile şerveţel se număra acidul hialuronic, Centella Asiatica, muşeţelul şi mucina de melc.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Poţi alege o mască şerveţel de la Beauty of Joseon, un brand ce nu foloseşte uleiuri esenţiale, alcool denaturat sau parfum în produsele sale, în cazul în care n-ai idee cu ce produs să începi.
Ca să păstrezi colecţia de măşti şerveţel bine organizată, foloseşte o cutie de depozitare de dimensiuni mici.
Grija faţă de pielea ta trebuie să fie întotdeauna o prioritate. Cu ajutorul produselor de mai sus poţi să ai o rutină de beauty simplă, cu produse fără ingrediente iritante, formulate cu substanţe ce oferă rezultate dovedite.