La data de 10 septembrie, Revolut denunța un atac, potrivit purtătorului de cuvânt Michael Bodansky. Atacul cibernetic a fost izolat până a doua zi dimineaţa, însă nu înainte ca hackerii să obţină datele a 0,16% dintre clienţi.

Peste 50.000 de clienți afectați

Revolut spune că au fost afectaţi 50.150 de clienţi, iar 20.687 dintre aceştia sunt din zona economică europeană. 

Citeste si: 3 vedete din România care s-au trezit cu conturile de social media sparte. Ce au postat atacatorii

Spre liniștea clienților, în mesajele trimise celor afectați, compania precizează că nu au fost accesate fonduri, numere de carduri, parole sau PIN-uri. Ce au reușit hackerii să facă a fost să acceseze doar date parţiale ale cardurilor, nume, adrese fizice, numere de telefon şi adrese de e-mail.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Compania susţine că atacatorii au folosit „social engineering” pentru a dobândi acces la baza de date, ceea ce înseamnă că un angajat al companiei ar fi fost păcălit să le ofere date. 

Pe 11 septembrie, hackerii au reuşit să obţină datele de logare ale unui angajat şi să se infiltreze în aplicaţie. Totul a ieşit la iveală după ce autorităţile din Lituania, ţara unde „Revolut” deţine o licenţă bancară, au raportat incidentul de securitate. 

Atac cibernetic asupra Uber

Un alt atac a fost îndreptat împotriva aplicației de ride sharing, Uber, utilizată de peste un milion de români. Un hacker ar fi reuşit să obţină accesul complet folosind o aplicaţie prin intermediul căreia comunică angajaţii. Astfel, le-ar fi trimis şi mesaje cu dovezi că a compromis bazele de date.

Citeste si: România, ținta unui atac cibernetic. La ce trebuie să fie atenți românii

Veste bună este că, atât reprezentanții „Uber”, cât și cei „Revolut” dau asigurări că nici un utilizator nu a fost afectat şi că au luat măsuri suplimentare de securitate. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si