Clinica Nera va fi închisă încă un an, după ce, de curând, Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit primul termen al recursului. Acesta este februarie 2024.

Reprezentanții clinicii au încercat să o redeschidă și să anuleze sancțiunile primite de la Direcția de Sănătate Publică. Ei au recurs la ÎCCJ, iar instanța supremă i-a „pus la pământ”. Primul termen al procesului este 1 februarie 2024.

Citește și: FOTO- Sofia Vicoveanca, vacanță de poveste în Bali: „Azi ești, mâine nu mai ești”. Cum s-a pozat îndrăgita artistă

Cum a murit Petrică Mîțu Stoian

Cei de la Clinica Nera au fost amendați cu 80.000 de lei și acuzați că au încălcat legea. Ei oxigenau oamenii ca să producă bani pentru Biserica Ortodoxă Română. În acest caz, Petrică Mîțu Stoian a fost oxigenat până când i-a țâșnit sânge din plămâni, scrie spynews.ro

Reprezentanții clinicii au deschis un proces pentru anularea acțiunilor, dar fără succes. Recent, judecătorii au stabilit că amenzile au fost aplicate legal.

Citește și: Doliu în lumea muzicii populare! Marina Bucosu s-a stins din cauza unei boli grele

„Respinge plângerea contravențională formulată de petentul CLINICA NERA SRL, în contradictoriu cu MINISTERUL SĂNĂTĂŢII – DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ CARAŞ-SEVERIN împotriva proceselor verbale de contravenţie seria CS NR. 901 din data de 10.11.2021 şi seria CS nr. 902 din data de 11.11.2021. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, apel ce se va depune sub sancţiunea nulităţii, inclusiv motivele, la Judecătoria Oraviţa”,
a fost decizia instanței de fond.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: Sora lui Petrică Mîțu Stoian l-a dat în judecată pe Doru Gușman și îl acuză de furt! Despre ce bunuri valoroase ale regretatului artist este vorba: „Să vedem dacă sunt un milion de euro”

Ulterior, Clinica Nera a făcut apel, dar a pierdut.

„Respinge, în întregime, acţiunea formulată şi modificată, înaintată de reclamanta Societatea CLINICA NERA SRL în contradictoriu cu pârâtul MINISTERUL SĂNĂTĂŢII, având ca obiect- eliberare aviz. Fără cheltuieli de judecată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare care se depune la Curtea de Apel Timişoara”

Citește și: Fiul de suflet al lui Petrică Mîțu Stoian, jignit și hărțuit. Alin a decis să-și facă dreptate: "Nu am vrut să fac rău, dar situația impune acest lucru"

Sancțiuni peste sancțiuni pentru Clinica Nera

După ce artistul a trecut în neființă, DSP a efectuat un control și a aplicat Clinicii Nera trei sancțiuni contravenționale, în valoare de 80.000 de lei, dintre care: 30.000 pentru nerespectarea de către personalul unității a protocoalelor și procedurilor medicale, 40.000 pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în autorizația sanitară de funcționare și 10.000 de lei pentru nepăstrarea probelor de alimente, potrivit legislației în vigoare.

Citește și: Cum îl visează sora lui Petrică Mîțu Stoian la peste un an de la moartea lui! Durerea fără margini a Mariei Tărchilă

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: SAGA FESTIVAL 2024. Motivul invocat de Nicki Minaj, criticat dur și ironizat: "Ne afectează imaginea și prestigiul”- radioimpuls.ro

Potrivit Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, Clinica Nera funcționa cu un specialist psihiatru care deține atestat de studii complementare în medicina hiperbară eliberat de Ministerul Sănătății, cinci asistenți medicali și un medic primar de medicină de familie și un medic cu specialitatea ORL. La ora și data controlului, respectiv 10.11.2021, ora 15:55, medicii nu erau prezenți în unitatea medicală, deși erau în timpul programului, între orele 13:00 și 18:00.

Citește și: Amintiri despre Petrică Mîțu Stoian

„SC Clinica Nera SRL și Nera Clean Services SRL funcționează ca și cum împreună formează o unitate sanitară cu paturi în care pacienții sunt internați iar Centrul de medicină hiperbară nu deține nici structura și nici personalul necesar. Supravegherea pacienților încetează, astfel, după ședințele de terapie hiperbară, eventualele complicații sau urgențe fiind lăsate pe seama Serviciului Județean de Ambulanță/SMURD. În curtea imobilului existau două autoturisme de tip ambulanță inscripționate cu sigla Fundației Sfânta Irina dar, potrivit notelor de relații ale medicilor din clinică, aceștia nu practică acolo medicina de urgență”, preciza DSP atunci.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si