Close sidebar
Close sidebar

Clipe grele pentru o familie de români din Italia! Și-au găsit fetița de doar 5 luni fără suflare în pătuț

„Sindromul morții subite infantile” s-a abătut peste o familie de români din Italia! Megan, fetița lor în vârstă de doar de 5 luni, s-a stins din viață în somn, în urma unei crize respiratorii care i-a oprit inima.

Alexandra Costea,

Clipe grele pentru o familie de români din Italia! Și-au găsit fetița de doar 5 luni fără suflare în pătuț

[Sursa foto: istock.com]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Tragedia a avut loc în noaptea dintre miercuri și joi, 15 iunie 2023, în Rossano Veneto, provincia Vicenza, notează jurnaliștii de la  Eco Vincentino.

Părinții disperați ai fetiței de doar 5 luni au sunat fără să stea pe gânduri la numărul unic de urgență 118. Apelul a fost inițiat la doar câteva minute după ce cuplul de români a sesizat că fiica lor nu mai respiră.

Prin intermediul telefonului, cei doi părinți au fost asistați și îndrumați de un operator de urgență să înceapă efectuarea manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară infantilă până la sosirea echipajului medical.

Citește și: Un copil de 14 ani a traversat înot unul dintre cele mai mari râuri pentru a ajunge la părinți

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

La scurt timp după, la fața locului a ajuns un echipaj medical. Medicii de pe ambulanță au continuat manevrele de resuscitare pe trupul inert al micuței timp de o oră și jumătate, dar din nefericire nu au mai putut face nimic pentru a o salva, fiind nevoiți să declare decesul.

Autopsia trupului neînsuflețit al copilei de doar 5 luni va fi efectuată în scopul înțelegerii cauzelor exacte ale decesului prematur.

Ce este sindromul morții subite infantile 

Potrivit circumstanțelor morții, se pare că decesul fetiței românce a fost un caz de „moarte în pătuț” sau Sindromul morții subite infantile.

Sindromul menționat, care cauzează decesul prematur al sugarilor în primul an de viață, este considerat ca fiind principala cauză de deces la nou-născuții cu vârste de până la 6 luni.

Această afecțiune afectează aproximativ un bebeluș la fiecare 2000 de nou-născuți.

Citește și: O femeie care a plecat de acasă și nu s-a mai întors a fost găsită de polițiști cu ajutorul unui câine de urmă, în Vrancea

Cu toate că s-au efectuat și se continuă să se desfășoare studii științifice asupra SIDS, până în prezent nu s-a identificat o explicație definitivă pentru această cauză a decesului.

Se presupune că există o legătură cu o serie de factori, inclusiv factori de mediu și posibile cauze de origine neurologică. Cu toate acestea, mecanismele exacte ale sindromului rămân încă neclare și necesită cercetări suplimentare pentru a se înțelege pe deplin.

Citește și: Doi soți din Italia și-au anunțat moartea pe Facebook: "Viețile noastre se termină aici”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI