Close sidebar
Close sidebar

Clopotele de jumătate de milion de euro din Catedrala Mântuirii Neamului vor răsuna pe o rază de 15 km. Care este povestea lor

E. V.,


DISTRIBUIE
acest articol

Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului, din Bucureşti, se apropie cu paşi repezi, iar clopotele de jumătate de milion de euro vor răsuna cu siguranţă în toată Capitala. Clopotul aflat în Catedrala Mântuirii Neamului este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai mari din Europa. Are o greutate de 25 de tone şi pe el este gravat chipul Patriarhului Daniel şi a fost turnat în Austria.

Clopotul gigant a costat aproape jumătate de milion, mai concret 425.000 de euro şi poate fi auzit pe o rază de 15 kilometri. Sunetul său se datorează materialului folosit, calitatea sunetelor fiind asigurată prin puritatea aliajului de bronz utilizat de turnătoria din Tirol, 78% cupru electrolitic cu puritatea de 99,99% şi 22% staniu electrolitic, cu aceeaşi puritate, informează agenţia de presă a Patriarhiei Române. 

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Schema din spatele asasinatului cu bombă de la Arad. Filmul uciderii milionarului Ioan Crișan- antena3.ro

În Catedrala Mântuirii Neamului se mai află alte cinci clopote, iar în total cele şase au vostat 550.000 de euro, bani plătiţi în totalitate de Patriarhia Română. Cât despre chipul Patriarhului Daniel care apare pe clopotul gigant, Patriarhia Română spune că este o "consecinţă firească a muncii depuse de Patriarh pentru înălţarea Catedralei".

Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită duminică, pe 25 noiembrie, iar la eveniment sunt aşteptaţi peste 30.000 de mii de enoriaşi.

surs foto:

Sfinţirea clopotelor de la Catedrala Neamului Sursa basilica.ro/ autor Mircea Cristescu

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI