Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a decis prelungirea valabilităţii vaccinului Pfizer de la 6 la 9 luni. CNCAV a transmis în întreaga țară o serie de instrucțiuni în acest sens.

Decizia se aplică ți loturilor fabricate înainte de data de 10 septembrie

”În urma analizării datelor noi de stabilitate, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a extins de la 6 luni la 9 luni perioada de valabilitate pentru vaccinul Comirnaty produs de compania Pfizer/BioNTech.

Această decizie se aplică şi loturilor fabricate şi eliberate anterior datei de 10 septembrie, depozitate în centrele naţionale la temperaturi cuprinse între -90 grade Celsius şi -60 grade Celsius”, a transmis, joi, CNCAV.  

Instrucțiunile transmise de CNCAV au fost transmise, astfel încât vaccinul să se desfășoare în cele mai bune condiții și în siguranță.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Bilanț coronavirus. Un nou record NEGRU atins în valul 4. Doi copii uciși de COVID-19

Perioada de valabilitate extinsă de la șase la nouă luni

”Documentul a fost transmis ieri direcţiilor de sănătate publică judeţene/a municipiului Bucureşti pentru punerea în aplicare a prevederilor punctuale prevăzute în acest sens. În urma acestei decizii, dozele de vaccin Comirnaty aflate pe lanţul de temperatura ultra joasă (intre -90 grade Celsius şi -60 grade Celsius) în depozitele naţionale au un termen de valabilitate extins, cu 3 luni, până cel mai devreme la finalul

acestui an”, a mai transmis CNCAV. 

Citeste si: Începe loteria vaccinării! Prima extragere, duminică. Cum te înscrii pentru premiul de 1 milion lei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si