Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis în această dimineață cod galben pentru mai multe județe din țară. Este vorba despre județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași. De asemenea, meteorologii au emis cod portocaliu de vreme severă pentru județele Constanța și Tulcea.

Anunțul meteorologilor

Avertizările au intrat în vigoare în această dimineață la ora 10 și sunt valabile 24 de ore.

„În intervalul menţionat, în sud-estul ţării, temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 55…65 km/h şi local va fi viscol”, au anunțat meteorologii. 

Citeste si: Cum va fi vremea la începutul lunii martie. Vești surprinzătoare de la ANM

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În intervalul precizat, în partea de sud-est a țării, unde este în vigoare codul galben, vor exista precipitații sub formă de ninsoare, iar vântul va avea intensificări și va sufla la rafală cu viteze de 55-65 km/h.

Este posibil ca local să existe și viscol.

Cod portocaliu în Constanța și Tulcea

În județele Constanța și Tulcea „va ninge însemnat cantitativ (20...30 l/mp) şi se va depune strat de zăpadă pe alocuri consistent. Vântul va avea intensificări susţinute, cu viteze de 60...70 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea va scădea semnificativ. Pe litoral şi în Deltă, rafalele vor atinge 80...90 km/h şi vor fi precipitaţii mixte”, a transmis ANM.

Informare meteorologică valabilă de la 1 martie

ANM a mai emis o informare meteorologică care va intra în vigoare de mâine 1 martie până pe 3 martie. Sunt vizate estul, sudul și centrul țării, dar și zona Carpaților Orientali și Merdionali, unde va ninge temporar și local se va depune strat de zăpadă.

Citeste si: Vremea întoarce foaia. Revin ninsorile și frigul în România

În Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, dar și în zona montană înaltă, vântul va sufla cu viteze de 45-50 km/h, viscolind ninsoarea, spun meteorologii.

Ninge și în București

ANM a anunțat că în Capitală vremea se menține închisă, iar temporar vor exista precipitații sub formă de ninsoare. Vântul va sufla de la slab până la moderat, iar temperatura maximă va fi de 2 grade Celsius, iar cea minimă de minus 2-0 grade Celsius.

Citeste si: VIDEO| Vremea a făcut ravagii în zonele de munte. Ninge abundent în judeţele Braşov, Covasna, Prahova şi Vrancea

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si