Close sidebar
Close sidebar

Cod portocaliu in Romania! Avertizarea emisa de ANM: Vine gerul

ANM a emis, astazi, doua atentionari nowcasting de Cod Portocaliu si Cod Galben de vant puternic.


DISTRIBUIE
acest articol

Pana la ora 17:00, in zona de munte a judetului Suceava este Cod Portocaliu.

Se vor semnala intensificari ale vantului, care, la rafala, vor depasi 90-100 de kilometri pe ora, viscolind ninsoarea si determinand reducerea vizibilitatii sub 50 de metri.

Totodata, in intervalul orar 15:00- 18:00, este Cod Galben in judetul Dolj. Local vor avea loc intensificari ale vantului, care vor atinge la rafala 55-60 kilometri/ora.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Judetele vizate de atentionare sunt: Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Brasov, Sibiu, Arges, Valcea, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Salaj si Caras-Severin.

Atentionarea a intrat in vigoare marti seara, la ora 20:00.

Potrivit meteorologilor, in toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zapada, local consistent si vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi 60-70 de kilometri/ora, iar pe creste 80-90 de kilometri/ora, viscolind si spulberand zapada.

De asemenea, intensificari ale vantului si precipitatii in general slabe cantitativ, la inceput mixte, apoi mai ales sub forma de ninsoare, se vor semnala si in restul teritoriului, dar mai ales in regiunile estice si sud-estice.

ANM precizeaza ca, incepand cu data de 29 decembrie, vremea va deveni rece, geroasa in timpul noptilor si diminetilor in nordul si centrul teritoriului si pe arii mai restranse in rest, iar vantul va continua sa prezinte intensificari indeosebi in sud-est.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI