Close sidebar
Close sidebar

Cod roșu de ninsori viscolite în două județe din România

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) au emis duminică seara o avertizare COD ROȘU de ninsori viscolite valabilă în zonele montane din două județe din sud-vestul țării.

Sorin Negru,

Cod Roșu, duminică seara, în două județe: ninsoare puternic viscolită și zăpada troienită, care determină scăderea vizibilității spre zero 

[Sursa foto: Pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis duminică seară o avertizare nowcasting COD ROȘU de intensificări ale vântului, ninsoare puternic viscolită și zăpadă troienită pentru zonele montane din două județe din Banat și Transilvania.

Citeste si: Cod portocaliu de viscol în 21 de județe. Ce avertisment fac meteorologii

COD ROSU
Valabil de la: 30-01-2022 ora 17:15 până la: 30-01-2022 ora 23:00
In zona: Județul Caraş-Severin: zona de munte de peste cota 1800 m;
Județul Hunedoara: zona de munte de peste cota 1800 m;

Se vor semnala: intensificări ale vântului cu rafale de peste 130...140 km/h, ninsoare puternic viscolită și zăpada troienită, care determină scăderea vizibilității spre zero, informează MeteoRomania.ro.

Cod portocaliu de viscol în 21 de județe. Ce avertisment fac meteorologii

Duminică a intrat în vigoare un Cod portocaliu de viscol valabil pentru 21 de județe din țară( vezi harta de mai jos).

Meteorologii avertizează că vizibilitatea va fi extrem de redusă, iar vântul va sufla cu peste 120-140 de km/oră.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Vreme neobișnuită în luna februarie, în România. Anunț de ultimă oră de la ANM

Codul portocaliu este valabil de duminică ora 10.00 până luni la ora 8.00, la munte, la altitudini de peste 1.600 de metri.  Meteorologii  anunță vânt cu rafale de peste 120-140 km/h, viscol puternic, zăpadă troienită și vizibilitate foarte scăzută. În Carpații Orientali vor fi abundente ninsorile.

Citeste si:  Cod galben de vânt puternic în zone din cinci judeţe din Banat şi Muntenia, vineri dimineaţa

Ce județe sunt vizate de codul portocaliu

Sunt vizate de codul portocaliu județele Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Brașov, Dâmbovița, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Gorj, Caraș Severin, Hunedoara, Alba și Cluj.

O altă alertă cod galben a fost emis pentru intervalul duminică ora 10.00 – luni ora 10.00, în Transilvania, nordul Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei și în sud-vestul Munteniei, iar pe parcursul zilei de duminică și în Banat și Crișana temporar vântul va avea intensificări, cu rafale ce vor depăși 55-65 km/h, și pe suprafețe mici de peste 70 km/h.

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI