Colonelul Mikhailo Matyushenko a fost șeful Brigăzii 40 de Aviație Tactică de la Kiev. El era un veteran al aviației ucrainene, cunoscut sub indicativul „Bunicul”.

Colonelul în vârstă de 61 de ani a condus celebra divizie de pilot "Fantomele Kievului".

Potrivit Daily Mail, Matyushenko a murit în luptă în Marea Neagră.

Șeful diviziei "Fantomele Kievului", înmormântat cu onoruri militare 

Colonelul Mikhailo Matyushenko, împreună cu divizia sa "Fantomele Kievului", a păzit cerul capitalei urainene.

Colonelul a ajutat la protejarea Kievului de avioanele de război rusești la izbucnirea războiului, în februarie-martie 2022.

Citeste si: Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova a dispărut. Ea ar fi evadat din arestul la domiciliu, împreună cu fiica ei

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Potrivit site-ului de știri Pravda din Ucraina, bărbatul în vârstă de 61 de ani a fost condus pe ultimul drum în cursul zilei de luni.

La începutul războiului, presa ucraineană s-a referit la o singură Fantomă din Kiev- un aviator singuratic care a doborât până la 40 de avioane de război rusești.

Ulterior, Kievul a recunoscut că adevăratele Fantome erau un grup de piloți care apăra țara în aer.

Colonelul a fost înmormântat în localitatea Bucha

Matyushenko a murit într-o misiune fin Marea Neagră, iar luni a avut loc înmormântarea în orașul său natal Bucha, orașul ororilor de la periferia Kievului, unde Rusia este acuzată că a comis crime de război înfiorătoare.

Citeste si: Lukașenco a anunțat mobilizarea elevilor în Belarus. La ce vor fi supuși aceștia

Primarul orașului, Anatoli Fedoruk, i-a adus un omagiu aviatorului, spunând într-o postare pe Facebook: „Matyushenko a transmis experiența sa neprețuită tinerei generații de piloți de vânătoare. Și abia acum putem spune povestea adevărată: „Fantomele Kievului” au fost conduse de un pilot din Bucha", a transmis primarul. 

Citeste si: Cât de iminent este un atac nuclear din partea Rusiei și ce riscă rușii în cazul în care Vladimir Putin „apasă butonul”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si