Potrivit acestora, eticheta trebuie sa contina data productiei si la data congelarii. Totodata, in cazul carnii congelate (de porc, pasare, oaie, capra), a carnii preparate congelate si a produselor din pescuit neprocesate congelate, operatorii din domeniul alimentar au obligatia sa puna la dispozitia consumatorului atat informatii privind data productiei cat si informatii privind data congelarii, informeaza ANSVA intr-un comunicat, potrivit Agerpres.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Mai mult, ANSVSA va intreprinde controale oficiale pentru pentru a verifica daca operatorii economici au respectat aceste indicatii. Actiunea se adreseaza agentilor economici care detin unitati de transare, centre de reambalare, depozite frigorifice, depozite alimentare, supermarketuri, hipermarketuri, magazine alimentare, restaurante sau cantine.