Firma agricolă controlată de Valentin Ștefan Dragnea, ajunsă în Top 15 cei mai mari propietari de terenuri din România (clasament alcătuit de Economica.net pe baza subvențiilor obținute de aceste companii) are probleme uriașe în ciuda unei cifre de afaceri foarte bune.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Nutrelo Group SA, companie la care este asociat fiul lui Liviu Dragnea, a ajuns la datorii de 46,4 milioane lei (aproape 10 milioane euro) în 2018, de aproape 3 ori mai mari decât în anul precedent. Firma, care are obiect de activitate ”cultivarea cerealelor (exclusiv orez), a plantelor leguminoase și a plantelor producătoare de semințe oleaginoase” a avut, anul trecut, cea mai mare cifră de afaceri din istorie – 20,4 milioane lei dar a declarat un profit de 5 ori mai mic decât în 2017 (1 milion lei). Firma lui Dragnea Jr a avut, în 2018, 94 de angajați.

Citeste si: Mesaj despre Dragnea semnat de Cheloo de la Paraziții, devenit viral! ”Va ieși cu câteva milioane mai bogat”

Valentin Dragnea deține 300 hectare de teren

Firma SC Nutrelo Group SA, fostă Zooveg SA a fost unic acţionar la societatea S.C. Gransiloz S.R.L,

tot o societate care se ocupă de cultivarea plantelor. Aceasta a avut, în 2017, o cifră de afaceri de 39.266.122 de lei şi un profit de 2.928.883 de lei (7,45%). Contravaloarea subvenţiei primite de societate din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală, care se ridică la aproape 640 de mii de euro, adică 2.939.000 de lei este mai mare decât valoarea înregistrată a profitului societăţii. În 2018, Gransiloz SRL a fost absorbită de firma Nutrelo Group SA la cererea acţionarilor, ridicând suprafaţa deţinută de firma agricolă a lui Dragnea Jr.
la peste 300 de hectare de teren, conform G4Media.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si