Ştefan cel Mare este o comună cu o rezonanţă istorică unde oamenii vin mai ales pentru icoana făcătoare de minuni. Comuna din judeţul Argeş a devenit loc de pelerinaj pentru toţi cei care speră să fie ajutaţi să uite de necazuri.

Niculae Vidan, primarul comunei cu miracole creştine spune că icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul, găsită într-o peşteră de un cioban, în timpul domniei lui Mircea cel Bătrân, este păstrată de sute de ani la Mănăstirea Glavacioc.

Când oierul a dezvăluit minunea, domnitorul a decis să înalţe în acel loc un lăcaş de cult, în semn de veneraţie faţă de Născătoarea de Dumnezeu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

La această icoană s-a rugat în clipele de mare cumpănă domnitorul Vlad Ţepeş, care cerea ajutorul divin în ajunul bătăliilor pe care le purta cu turcii. „Mănăstirea este aşezată pe o colină din marginea satului Glavacioc, în apropiere de râul cu acelaşi nume. Pelerinii vin să se roage la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului cu Pruncul mai ales la 25 martie, când este prăznuită Blagovestenia, sfântul lăcaş purtând hramul Buna Vestire.

Lângă această mânăstire se află un izvor, despre apa căruia se spune că este făcătoare de minuni. Acesta izvorăşte de sub altarul bisericii şi iese la suprafaţă la poalele colinei pe care este aşezat sfântul lăcaş. Apa lui formează un mic lac. Prima minune s-a petrecut cu Vlad Vodă Călugarul, despre care se spune că s-ar fi vindecat de o boală de stomac, ulcer sau gastrită”, a povestit primarul comunei, Niculae Vidan, citat de Ziarul Argesul.

Comuna Ştefan cel Mare se remarcă şi prin faptul că uliţele au nume de domnitori sau de înalţi conducători ai bisericii ortodoxe din Muntenia sau Moldova (Mihai Viteazul, Mircea cel Bătrân, Neagoe Basarab, Matei Basarab, mitropoliţii Varlaam şi Dionisie al II-lea), un exemplu ce ar putea fi urmat şi de alte localităţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si