Jandarmeria Capitalei informeaza ca in cadrul anchetei interne va fi analizat punctual momentul in care jandarmul, a carui identitate este cunoscuta, a lovit manifestantii din Piata Universitatii atunci cand acestia au rupt cordonul de jandarmi si au impins gardurile de siguranta, pentru a stabili ce anume a dus la o astfel de atitudine.

Reprezentantii institutiei afirma ca sunt situatii in care jandarmii din prima linie, din cauza faptului ca stau foarte multe ore in picioare in conditii meteorologice deosebite, pot fi supusi unei presiuni mari, care poate genera si astfel de reactii.

"Responsabilitatea acestei actiuni punctuale, a unui jandarm, va fi stabilita de verificarile interne. Explicatiile insa sunt necesare pentru a intelege intregul context si a nu judeca distorsionat o misiune de ordine publica care, in ansamblu s-a desfasurat in conditii de normalitate, fara a exista incidente majore, persoane ranite sau distrugeri ale bunurilor publice", se arata in mesajul postat de Jandarmeria Capitalei pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Aceasta precizeaza, referitor la situatia din pasajul de la Universitate, ca decizia de a bloca, in intervale scurte de timp, accesul persoanelor in Piata a fost luata pentru a evita aparitia unor busculade, pentru ca Piata Universitatii era blocata si "era nevoie de o iesire controlata a persoanelor". In ceea ce priveste filtrele, acestea au avut scop preventiv, precizeaza Jandarmeria, iar filtrele si-au dovedit eficienta, pentru ca in urma controalelor au fost gasite mai multe obiecte periculoase.

Persoanele care aveau asupra lor astfel de obiecte au fost duse la Politie, iar pe numele lor au fost deschise dosare penale.

Imagini cu jandarmul care loveste cu pumnul participanti la protestele de sambata din Piata Universitatii au fost distribuite intens pe retelele sociale provocand reactii vehemente.

Barbatul ii loveste puternic de mai multe ori cu pumnul pe unii dintre cei care incearca sa forteze cordonul de jandarmi pentru a ocupa carosabilul. Acesta a fost singurul moment in care s-au produs violente in Piata Universitatii, unii dintre participanti sustinand ca la originea lor s-a aflat un grup de cateva zeci de persoane, unele dintre acestea fiind ulterior eliminate din randurile protestatarilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si