E clar că comuniştii i-au confiscat salariul marelui actor George Constantin. Unul din cei mai mare actori de teatru şi film ai României a fost controlat de autorităţi în 1969, când a participat la filmările peliculei Reconstituirea, ulterior interzisă de regimul lui Nicolae Ceauşescu. Acestea au realizat că actorul a lipsit de la Teatrul Nottara, la care era angajat, în perioada filmărilor şi l-au somat să returneze salariul încasat.( citeşte cum petrecea Ion Iliescu alături de Ştefan Iordache)

Citeste si: Ce a fost și ce a ajuns! Cum a fost surprins Ionică din Liceenii în București! Puțini au crezut că el poate fi acolo

Comuniştii i-au confiscat salariul marelui actor George Constantin: "Nu se poate plăti salariul pentru o muncă neefectuată" 

“Vă facem cunoscut că, în urma verificării făcute de organele Controlului Financiar Intern la echipa de filmare Reconstituirea, s-a constatat că dvs aţi primit, în afară de onorariul pentru interpretare în film, şi salariul pe care îl plătea Teatrul unde sunteţi angajat, adică suma de 5.654 lei. Potrivit legii în 17 din 21.06.1968, nu se poate plăti salariul pentru o muncă neefectuată. Dvs. nu aţi lucrat în Teatru, iar pentru munca depusă la filmare vi s-a plătit remuneraţia corespunzătoare”, se arată în documentul care circulă pe internet.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Comuniştii i-au confiscat salariul marelui actor George Constantin: "Aţi primit o sumă care nu vi se cuvenea" 

S-a aflat cum comuniştii i-au confiscat salariul marelui actor George Constantin. “Deoarece aţi primit o sumă care nu vi se cuvenea, vă rugăm ca în termen de 10 zile de la primirea prezentei, să achitaţi suma de 5.654 lei la casieria Studioului. În caz contrar, vom fi nevoiţi a ne adresa instanţei de judecată”, se încheie somaţia.

George Constantin a decedat pe 30 aprilie 1964, la 60 de ani. El a avut roluri memorabile în filme ca „Reconstituirea”, „Burebista”, „Cu mâinile curate”, „Ultimul cartuş”, „Pentru patrie”, „Răpirea fecioarelor” sau „Cel mai iubit dintre pământeni”.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si