Close sidebar
Close sidebar

Conac de poveste din apropierea Bucurestiului, restaurat cu aproape 3 milioane de euro! Cine e femeia care a transformat casa boiereasca din Manasia intr-un palat de basm

N-avem bani pentru spitale, ce sa ne mai miram ca marile conace ale familiilor boieresti de altadata sunt lasate de autoritati sa se ruineze. Se mai intampla insa si minuni. O baroneasa din Danemarca a cumparat casa boiereasca din Manasia, la 50 de kilometri de Bucuresti, si a transformat-o, cu banii ei, intr-un palat de basm.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Manasia este o bijuterie arhitectonica construita in stil neoromanesc cu influente orientale. De-ndata ce calci pragul "batranului" conac din inima Urziceniului, simti parfumul unei alte epoci, farmecul unei lumi de mult apuse te invaluie.

Usile se deschid spre alta incapere, unde mesele sunt aranjate pana in cele mai mici detalii. Totul e de un bun gust neindoielnic. In foaier te intampina tablouri semnate de Nicolae Tonitza si Constantin Piliuta. Toate cele noua camere ale conacului sunt mobilate cu piese rare, cumparate de baroneasa Ariadna la icitatie in strainatate. 

Camere somptuos aranjate, decorate cu picturi si  suveniruri care pastreaza aerul vremurilor de altadata...Piesa de rezistenta este insa aflata la etaj, este insa camera orientala, unde doamnele isi faceau confidente departe de ochii si urechile sotilor.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: O descoperire arheologică i-a șocat pe cercetători, în Germania: „Răzbunătorul” îngropat cu pietre mari pe piept ca să nu învie- antena3.ro

Conacul a fost uitat pana in 2006, cand mostenitoarea vechilor proprietari l-a  cumparat de la omul de afaceri in posesia caruia ajunsese. Baroneasa daneza, care a mostenit de la bunica sa dragostea pentru Romania, iar de la bunicul ei, baronul George Lowendal, pasiunea pentru arta si istorie i-a redat viata.

250 de mii de euro a platit Ariadna Lowendal unui antreprenor local pentru acest Domeniu, in anul 2006. A vrut neaparat sa ii apartina ei somptuoasa casa in care au trait bunicii din Romania. Restaurarea a costat o avere!

Este cea mai mare crama din Romania, construita la subsolul unei cladiri.....Se-ntinde pe o mie de metri patrati.

Manasia este primul monument istoric Clasa A, adica de importanta nationala, restaurat integral in judetul Ialomita. Domeniul include conacul boieresc, parcul de doua hectare si crama imensa de sub conac. Statisticile ministerului culturii arata insa ca in Romania sunt peste o mie de astfel de monumente care asteapta sa fie restaurate. Autoritatile n-au insa nici bani, nici solutii.

Autoritatile statului....ridica din umeri.

Chiar daca e lesne de inteles ca aceste conace, daca ar fi restaurate si incluse in circuitul turistic, ar aduce nu numai profit.

Pana cand statul va gasi solutii pentru ele, singura lor salvare este ca ele sa fie cumparate de antrepremori sau de iubitorii de arta si restaurate. Iar salvarea Domeniului Manasia  ne arata ca...se poate.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI