Close sidebar
Close sidebar

Curtea Supremă SUA: „Este ilegală concedierea din cauza homosexualităţii”

Curtea Supremă a Statelor Unite a acordat luni o victorie minorităţilor sexuale, stabilind că ele sunt protejate de mecanisme de luptă împotriva discrirminării la locul de muncă, spre deosebire de poziţia Guvernului Donald Trump în acest subiect, relatează AFP.

G.B.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Curtea Supremă SUA a dat o nouă lege. Angajatorii nu pot concedia anumite persoane doar pentru că sunt homosexuale sau transsexuale.

Curtea Supremă SUA: „Este ilegală concedierea din cauza homosexualităţii”

Citeste si: ANAF va trimite notificări tutoror contribuabililor. Ce obligații au aceștia

Citeste si: Avertisment după creșterea numărului de infectări cu coronavirus

Citeste si: Ministerul Educației, anunț foarte important despre redeschiderea creşelor, grădiniţelor și after-school-urilor

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

”Astăzi decidem dacă un angajator poate concedia pe cineva doar pentru că este homosexual sau transsexual, Răspunsul este clar”, legea ”interzice” acest lucru, a stabilit Curtea Supremă într-o hotărâre luată cu o majoritate de şase judecători din nouă.

O lege federală din 1964 interzice discriminările ”pe bază de sex”, însă unele tribunale şi administraţia miliardarului republican Donald Trump consideră că aceasta se aplică exclusiv la diferenţele dintre bărbaţi şi femei, ci nu minorităţilor sexuale.

Apărători ai angajaţilor gay, lesbiene sau transsexuali, susţinuţi de numeroşi aleşi democraţi şi mai multe întreprinderi mari- între care Apple, General Motors sau Walt Disney- au cerut Curţii Supreme să scrie negru pe alb că aceştia sunt apăraţi de acest dispozitiv.

În 2015, cea mai înaltă jurisdicţie din Statele Unite a extins dreptul la căsătorie la cupluri de persoane de acelaşi sex, însă apărători ai minorităţilor sexuale se temeau că cei doi judecători numiţi de către Donald Trump după instalarea sa la casa Albă au făcut Curtea mai consevatoare.

Cu toate acestea, unul dintre cei doi magistraţi- şi anume Neil Gorsuch- a redactat decizia majoritară.

Neil Gorsuch s-a alăturat astfel celor patru magistraţi progresişti şi preşedintelui Curţii Supreme John Roberts.

Citeste si: Anda Adam divorțează?! „Nu mi-e frică de divorț…”

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI