Close sidebar
Close sidebar

Concediu de 5 zile de la locul de muncă pentru cei care suferă din dragoste. Unde este aplicată această idee controversată

Există o țară în care angajatorii oferă concediu de odihnă din cauza „suferinței din dragoste”. Această inițiativă a luat naștere de la directorul general al unui hotel celebru și s-a propagat în rândul companiilor.

Sorin Negru,

Există o țară în care angajatorii oferă concediu de odihnă din cauza „suferinței din dragoste”.

[Sursa foto: Pixabay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

După ce o sumedenie de companii din Filipine le-au permis angajaților să își ia cinci zile libere, pentru a putea suferi în tihnă de pe urma eșeculului în dragoste, un parlamentar filipinez vrea ca ideea să devină lege.

Citește și: Ei sunt angajații care vor primi bani în plus la salariu. Mărirea se acordă în funcție de vechime

Ideea controversată a fost lansată anul trecut de managerul hotelului Cebu Century Plaza, Ricardo Dublado.

El s-a gândit să nu-și mai chinuie angajații care aveau inima frântă și nu erau deloc productivi la locul de muncă. Le-a dat 5 zile libere să-și pună ordine în minte și în viață.

Proiect de lege în Filipine

Managerul de hotel a propus introducerea unui concediu inovator de cinci zile pe an, pentru cei care suferă din dragoste, după o despărțire.

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Ideea i-a venit după ce el însuși a trecut printr-o despărțire, care îi subminase productivitatea, potrivit Gandul.ro.

De asemenea, un deputat filipinez, pe nume Lordan Suan, a prezentat și un proiect de lege pentru extinderea acestui gen de concediu pentru toți lucrătorii, chiar dacă este neplătit și limitat la trei zile.

Un studiu realizat de Universitatea din Minnesota a constatat că 44% dintre persoanele chestionate au recunoscut că au suferit un impact negativ asupra vieții lor profesionale, din cauza unei separări.

Crizele de plâns, depresia și dificultățile de relaționare cu colegii sunt numai câteva dintre consecințele unei despărțiri amoroase.

Propunerea a atras, însă, și multe critici. Prin urmare, mulți sunt de părere că sentimentele nu sunt „chestiuni de serviciu” și că ”problemele trebuie să rămână acasă”.

O altă întrebare este dacă angajații cu inima zdrobită și-ar lua concediu. Abigail Marquez, 27 de ani, angajată în Customer Services, a declarat că, în cazul unei despărțiri, nu va profita de beneficiul propus de lege deoarece acesta este neplătit.

Pentru unii lucrători, protejarea veniturilor are în continuare prioritate față de durerile lor de inimă – sau, după cum a spus Marquez, „no money, no honey”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI