Discursul de deschidere a fost susținut de directorul Institutului Yunus Emre din România Dl. Mustafa Yıldız. La eveniment au participat doamna Ayça Doluküp, Consulul în cadrul Consulatului General al Republicii Türkiye la Constanta, domnul Mustafa Yıldız, directorul Institutului Yunus Emre din România, doamna Icbal Anefi Inspector şcolar pentru minoritatea turcă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, poeta Emel Emin, Dr. Berrin Özcan, lector în cadrul Universității Ovidius din Constanța, directorii și profesorii școlilor din Constanța, precum și părinții elevilor.

În discursul său de deschidere, directorul Institutului Yunus Emre din România, Dl. Mustafa Yıldız, a subliniat importanța limbii și culturii turce în creearea punților interculturale și le-a mulțumit tuturor elevilor pentru participarea la concurs și pentru interesul manifestat față de Turkiye și limba turcă.

"Mulțumesc României și autorităților care susțin proiectele noastre, inclusiv proiectul ”Opțiunea mea este limba turcă prin care într-un viitor apropiat, copiii români vor începe să învețe limba turcă în școlile lor”, a transmis directorul Institutului Yunus Emre din România.

Citește și: Institutul Yunus Emre a adus laolaltă ambasadele din România în bucătăria turcească, în cadrul unui atelier de gastronomie

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Doamna Icbal Anefi Inspector şcolar pentru minoritatea turcă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a precizat: "Prin acest concurs pe care îl organizăm în fiecare an împreună cu Institutul Yunus Emre, interesul copiilor noștri pentru limba turcă crește constant. Sunt convinsă că această colaborare și aprecierea pentru cultura turcă vor crește semnificativ cu proiectele viitoare."

Doamna Ayça Doluküp, Consulul în cadrul Consulatului General al Republicii Türkiye la Constanta a menționat: "Prezența și activitățile Institutului Yunus Emre sunt cu adevărat lăudabile, consolidând legăturile dintre cele două țări și reunindu-le în jurul valorilor comune."

Competiția s-a desfășurat pe trei categorii

Concursul Tradițional de Recitare a Poeziilor în Limba Turcă, organizat în România de Institutul Yunus Emre.

În cadrul competiției, desfășurate pe trei categorii diferite, la care au participat aproximativ 100 de copii de vârste diferite, au fost recitate poeziile" Cumhuriyet’e” (Către Republică) de İsmet Özoğuz," Akdeniz’e Doğru" (Spre Mediterană) de Ömer Bedrettin Uşaklı și "Cumhuriyet Marşı" (Imnul Republicii) de Zati Arca. Inimile micuților unite prin limba turcă au exprimat cu entuziasm dragostea lor pentru Turkiye, reflectând semnificația și importanța Centenarului Republicii Turcia.

Citește și: Institutul Yunus Emre a organizat la București atelierul de gastronomie turcească. Participanții au învățat să gătească preparate tradiționale renumite în întreaga lume

Se vor adauga noi categorii competiției de recitare a poeziilor în limba turcă

Concursul Tradițional de Recitare a Poeziilor în Limba Turcă, organizat în România de Institutul Yunus Emre.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Organizatorii au anunțat că vor fi adăugate noi categorii Concursului Tradițional de Recitare a Poeziilor în Limba Turcă ce se bucură de un mare interes în rândul elevilor.

Toți concurenții au fost premiați

După încheierea competiției, cei ce au obținut cele mai bune punctaje au fost premiați. Toți elevii au primit diplome de participare și cadouri, pregătite cu atenție de către Institutul Yunus Emre cu sprijinul sponsorilor. Evenimentul s-a incheiat cu numeroase fotografii de grup.

Proiectele pentru învățarea limbii turce în România se află în derulare

Prin Proiectul de Predare a Limbii Turce Angajaților din Sectorul Public (KATÖP) înalții funcționari publici, învață limba turcă participând la cursurile organizate de Institutul Yunus Emre. Prin proiectul viitor, "Opțiunea mea este limba turcă," Institutul va introduce cursuri de limbă turcă pentru elevii școlilor din România.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si