In articol:
- Competiția s-a desfășurat pe trei categorii
- Proiectele pentru învățarea limbii turce în România se află în derulare
Discursul de deschidere a fost susținut de directorul Institutului Yunus Emre din România Dl. Mustafa Yıldız. La eveniment au participat doamna Ayça Doluküp, Consulul în cadrul Consulatului General al Republicii Türkiye la Constanta, domnul Mustafa Yıldız, directorul Institutului Yunus Emre din România, doamna Icbal Anefi Inspector şcolar pentru minoritatea turcă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, poeta Emel Emin, Dr.
În discursul său de deschidere, directorul Institutului Yunus Emre din România, Dl. Mustafa Yıldız, a subliniat importanța limbii și culturii turce în creearea punților interculturale și le-a mulțumit tuturor elevilor pentru participarea la concurs și pentru interesul manifestat față de Turkiye și limba turcă.
"Mulțumesc României și autorităților care susțin proiectele noastre, inclusiv proiectul ”Opțiunea mea este limba turcă prin care într-un viitor apropiat, copiii români vor începe să învețe limba turcă în școlile lor”, a transmis directorul Institutului Yunus Emre din România.
Doamna Icbal Anefi Inspector şcolar pentru minoritatea turcă în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, a precizat: "Prin acest concurs pe care îl organizăm în fiecare an împreună cu Institutul Yunus Emre, interesul copiilor noștri pentru limba turcă crește constant. Sunt convinsă că această colaborare și aprecierea pentru cultura turcă vor crește semnificativ cu proiectele viitoare."
Doamna Ayça Doluküp, Consulul în cadrul Consulatului General al Republicii Türkiye la Constanta a menționat: "Prezența și activitățile Institutului Yunus Emre sunt cu adevărat lăudabile, consolidând legăturile dintre cele două țări și reunindu-le în jurul valorilor comune."
Competiția s-a desfășurat pe trei categorii
În cadrul competiției, desfășurate pe trei categorii diferite, la care au participat aproximativ 100 de copii de vârste diferite, au fost recitate poeziile" Cumhuriyet’e” (Către Republică) de İsmet Özoğuz," Akdeniz’e Doğru" (Spre Mediterană) de Ömer Bedrettin Uşaklı și "Cumhuriyet Marşı" (Imnul Republicii) de Zati Arca. Inimile micuților unite prin limba turcă au exprimat cu entuziasm dragostea lor pentru Turkiye, reflectând semnificația și importanța Centenarului Republicii Turcia.
Se vor adauga noi categorii competiției de recitare a poeziilor în limba turcă
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Organizatorii au anunțat că vor fi adăugate noi categorii Concursului Tradițional de Recitare a Poeziilor în Limba Turcă ce se bucură de un mare interes în rândul elevilor.
Toți concurenții au fost premiați
După încheierea competiției, cei ce au obținut cele mai bune punctaje au fost premiați. Toți elevii au primit diplome de participare și cadouri, pregătite cu atenție de către Institutul Yunus Emre cu sprijinul sponsorilor. Evenimentul s-a incheiat cu numeroase fotografii de grup.
Proiectele pentru învățarea limbii turce în România se află în derulare
Prin Proiectul de Predare a Limbii Turce Angajaților din Sectorul Public (KATÖP) înalții funcționari publici, învață limba turcă participând la cursurile organizate de Institutul Yunus Emre. Prin proiectul viitor, "Opțiunea mea este limba turcă," Institutul va introduce cursuri de limbă turcă pentru elevii școlilor din România.