Caz șocant în Nigeria, unde un bărbat a primit pedeapsa capitală după ce l-a insultat pe profetul Mohamed, pe un grup de WhatsApp. Yahaya Sharif-Aminu, un angajat al unui studio muzical, a fost condamnat la moarte prin spânzurare pe 10 august.

Tribunalul islamic din nordul Nigeriei l-a acuzat de blasfemie după ce bărbatul ar fi distribuit o melodie compusă de el pe WhatsApp, scrie CNN.

Conform, hotărârii judecătorești, Sharif-Aminu, în vârstă de 22 de ani, a fost condamnat pentru că a făcut „o declarație împotriva profetului Mohammed într-un grup WhatsApp”, ceea ce e contrar Codului penal Saharia al statului Kano și este o infracțiune pedepsită cu moartea.

Pedeapsa cu moartea pentru blasfemie

Nigerianul a declarat că a comis o blasfemie, în timpul procesului său, dar a specificat că a făcut o greșeală. Mărturisirea voluntară este obligatorie, potrivit legii Sharia.

condamnat la moarte mesaj whatsapp
Nigerianul a primit pedeapsa capitală.[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Coronavirus- 15.797 de noi cazuri şi 55 de morţi au fost înregistraţi în Franţa în 24 de ore

Citeste si: Tragedie înainte de alegeri. A murit Radu Anton, candidatul PNL la o primărie din Botoșani

Citeste si: Încă o ţară din Europa impune restricţii după creşterea cazurilor de coronavirus

Sharif-Aminu a fost repezentat legal numai după condamnare. Guvernatorul statului Kano, Abdullahi Ganduje, a declarat că va semna mandatul de moarte al lui Sharif-Aminu, doar după ce acesta va epuiza toate căile de atac.

Citeste si: Șoferul român de TIR dat dispărut a fost găsit în Italia. Unde se afla bărbatul?

„Niciun musulman nu-l va accepta. Oamenii îl pun pe profetul Mohammed mai presus decât părinții lor”, a afirmat duhovnicul islamic Bashir Aliyu Umar.

Organizația pentru drepturile omului Amnesty International s-a implicat în acest caz și a contestat procesul împotriva lui Sharif-Aminu. Oficialii organizației au cerut autorităților statului Kano să anuleze condamnarea la moarte.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si