Close sidebar
Close sidebar

Conditii inumane la sectia de de boli infectioase a Spitalului Judetean Arad. Nu exista apa calda, iar peretii sunt plini de mucegai: „Nu mi-am imaginat un asa spital in era noastra”

Oare cate semnale de alarma mai trebuie sa tragem ca sa fie luate masuri? Din sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Arad scapa cine poate! E mai rau ca in jungla, se plang pacientii internati Intre peretii plini de mucegai si obligati sa se spele cu servetele umede, pentru ca nu exista apa calda. ##VIDEO44380##

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Sectia de Boli Infectioase, anul 1895! Intoarcerea in timp, cu 122 de ani, e simtita pana-n maduva oaselor de toti pacientii care calca pragul acestei darapanaturi, denumita, in acte, spital.

„Nu mi-am imaginat asa, in spital, in era noastra, a Uniunii Europene. Mizerie, peretii afumati, urati, mucegai”, spune o pacienta.

Nici macar intr-o latrina nu ti-ar fi atat de sila sa intri. O demonstreaza imaginile filmate la grupul sanitar al pacientilor, a carui usa e impinsa, cu dezgust, din varful degetelor chiar de catre o angajata.

In incaperea sinistra, cu podea mizerabila, exista dus. Dar nu si apa calda!

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

„Cu servetele umede ne spalam”, spune o alta pacianta.

E strigator la cer ca, intr-un spital dintr-un oras european, conditiile sunt la fel de jalnice ca-n Africa saraca. Internati intre peretii mucegaiti, in care te mananca pielea doar privind in jur, bolnavii nu au acces nici macar la minimun de igiena personala.

„Facem tot posibilul ca pacientul sa sufere cat mai putin, dar suntem constienti de faptul ca aceste conditii nu sunt tocmai potrivite", a declarat managerul insitutiei.

In timp ce pacientii lauda profesionalismul personalului, conducerea a fost gasita tap ispasitor.

MIHAELA CÂTU, EPIDEMIOLOG DSP ARAD: „conducerea unitatii a fost sanctionata, la fel si sefa de sectie si asistenta sefa pentru nerespectarea protocoalelor.

E drept sa ii sanctionati pe medici? Eu zic ca fiecare persoana are si o responsabilitate”.

Din sediul frumos al DSP Arad, lucrurile se vad simplu: pentru mucegai si gresia cazuta, pentru lipsa apei calde, pentru consultatiile facute in biblioteca de la parter si chiar intr-o baie dezafectata, pentru ferestrele prin care bate vantul, cei de la Spitalul de Boli Infectioase au fost amendati.

MIHAI SERAN, SEF SERVICIU CJ ARAD: „estimam ca serviciile de expertizare a acestui imobil vor fi achizitionate in cursul anului 2017. Tot in acest an se va presta acest serviciu de proiectare iar executia lucrarii probabil ca va dura mai mult”

Dezastrul de aici vi l-am mai aratat la Stirile Kanal D. Ministri, autoritati locale, politicieni au venit, au vazut si au plecat, fara sa ridice un deget pentru bolnavi, uitand ca din buzunarul lor isi primesc salariile.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI