Close sidebar
Close sidebar

Coincidență stranie: Stră-strănepoata unui cuplu de pe celebrul Titanic este soția pilotului submersibilului dispărut

Stă-strănepoata unui cuplu de pe vaporul Titanic, scufundat în 1912, este soția pilotului submersibilului Titan, dispărut de câteva zile. Submersibilul s-a scufundat pentru a ajunge pe epava Titanicului.

Elena Tasca,

Isidor și Ida Straus

[Sursa foto: Wikipedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O coincidență stranie între pasagerii de pe Titanic și soția unui membru din echipajul submersibilului Titan, care a avut ultima scufundare pentru a ajunge la Titanic. Soția lui Stockton Rush este rudă cu un cuplu de pe vaporul Titanic.

Titanic și Titan, de la scufundări la legături personale

Stockton Rush, proprietarul OceanGate și pilotul submersibilului Titan, este căsătorit cu Wendy Rush. Soția acestuia este stră-strănepoata unui cuplu care și-a pierdut viața la scufundarea Titanicului, Isidor şi Ida Straus.

The New York Times relatează despre rudenia dintre soția lui Stockton Rush și cuplul de pe Titanic. Isidor și Ida Straus călătoreau la clasa I când tragicul eveniment s-a întâmplat.

Cei doi erau printre cei mai bogați pasageri de pe vapor, Isidor împreună cu fratele său fiind coproprietari ai magazinului Macy's.

Povestea de dragoste a soților Straus s-a încheiat tragic. Supraviețuitorii de pe Titanic au povestit că Isidor a refuzat o barcă de salvare, iar Ida Straus, soția sa de peste patru decenii, nu a dorit să îl abandoneze. Soții Straus au fost văzuți ultima oară pe puntea vaporului, ținându-se de mână.

Cadavrul lui Isidor a fost găsit dup două săptămâni de la scufundarea Titanicului. Despre corpul Idei nu se știe nicio informație.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Iubirea acestora a fost ecranizată în mai multe filme. În filmul Titanic, în anul 1997, Isidor și Ida Straus sunt doi oameni în vârstă care își așteaptă sfârșitul în pat.

Doi oameni în vârstă care își așteaptă sfârșitul în pat

[Sursa foto: filmnow.ro]

Citește și: VIDEO- În căutarea disperată a submarinului dispărut în Atlantic: Rămâne doar un strop de speranță în fața epuizării rezervei de oxigen

Submersibilul Titan, dispărut de câteva zile

Submersibilul Titan a plecat într-o călătorie spre Titanic și a dispărut în Oceanul Atlantic. Stockton Rush, proprietar Ocean Gate, miliardarul britanic Hamish Harding, omul de afaceri pakistanez Shahzada Dawood împreună fiul său, Suleman, și exploratorul francez Paul-Henri Nargeolet sunt pasagerii de la bordul submersibilului.

Ultimele informații arată că oxigenul din submersibil, pe care aceștia îl au la dispoziție, se va termina în câteva ore.

Citește și: VIDEO- Un submarin care duce turişti să viziteze epava Titanicului a fost dat dispărut

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI