Conopida. Tu știi cum se alege conopida și cum se prepară corect? În rândurile de mai jos vei găsi informații utile legate de aspectele pe care trebuie să le ai în vedere atunci când alegi această legumă din piață.
Conopida. De asemenea, este bine ca fiecare gospodină să cunoască modul în care se prepară conopida. Fie că este gătită la o anumită temperatură, în combinație cu alte legume, ori pur și simplu este pusă la murat, este bine să cunoști câteva reguli de baza ce te vor ajuta să obții cele mai delicioase preparate pe baza de conopidă.
Conopida este una dintre cele mai delicioase legume. Dacă se numără printre preferatele tale, atunci vei dori să știi cum se alege cea mai bună conopidă. Este cunoscut faptul că partea comestibilă a acestui aliment o reprezintă, de fapt, florile, care sunt grupate în buchetele. Când alegi leguma, trebuie să fii atent la florile acesteia.
Trebuie să fie albe, fără pete pe ele. De asemenea, buchetele trebuie să fie bine strânse.
Conopida. Dacă buchetele de flori s-au distanțat, atunci este un semn că leguma a fost culeasă de mult timp. Deci ar fi mai bine să te orientezi către alta, mai proaspătă. Acordă atenție și frunzelor. Acestea trebuie să fie verzi și proapete. De asemenea, tăietura de la baza conopidei trebuie să fie curată.
Conopida. Mirosul conopidei este comparabil cu cel al verzei. Totuși, dacă este mai puternic, atunci însemană că leguma este veche și nu va fi delicioasă atunci când va fi gătită.
Conopida. Leguma se poate păstra la frigider timp de 4 zile. Va fi pusă într-o pungă de plastic, desfăcută. Dacă vrei să o gătești imediat, nu trebuie să o speli înainte de a o pune la frigider.
Dar, dacă vrei să aștepți câteva zile, atunci trebuie să tai buchetele de conopidă, să le speli și să le depozitezi în frigider.