
1 din 4 | Zacuscă. Cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete. Rețeta perfectă!

2 din 4 | Zacuscă. Cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete. Rețeta perfectă!

3 din 4 | Zacuscă. Cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete. Rețeta perfectă!

4 din 4 | Zacuscă. Cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete. Rețeta perfectă!
Zacuscă. Toamna este momentul potrivit pentru a prepara zacusca de vinete pentru cămara de iarnă. Iată o rețeta simplă, pe care o poți prepară fără să dai greș.
Zacuscă. Ingrediente pentru zacuscă de vinete
25 gogoșari
25 ardei grași
1 kg ceapă
10 vinete mari
1 kg morcovi
2 kg roșii
1 litru ulei
3-4 foi dafin
1 linguriță piper boabe
2 boabe enibahar
sare

Zacuscă. Cum se prepară zacusca de vinete
Coace gogoșarii, ardeii și vinetele.
Citeste si: Cea mai bună zacuscă de vinete. Află-i secretul
Zacuscă. Între timp toacă ceapa mărunt și călește-o la foc mic, în ulei. Când devine translucidă adaugă morcovii rași pe răzătoarea mică și lasă legumele la înnăbușit timp de 10 minute.

Citeste si: Cat te costa aprovizionarea pentru camara in sezonul rece. Cumperi legumele de la supermarket, piata sau direct de la tarani? Operatiunea „zacusca” nu e deloc usoara. Uite cea mai simpla varianta
Între timp toacă mărunt gogoșarii, ardeii, roșiile și vinetele. Pune toate ingredientele în cratița emailată și lasă zacusca să fiarbă mocnit, amestecând din când în când. Adaugă sare după gust.
Citeste si: Sărmăluţe cu brânză. Secretul pe care nu îl știe nimeni pentru o mâncare absolut delicioasă!

Zacuscă. Când a scăzut bine, zacusca fierbinte se toarnă în borcane și închide bine capacul.
În locul capacului de borcanele se pot leaga cu celofan la gură. Pune apoi borcanele în cuptorul încins, fără foc, până a doua zi, scrie acasa.ro.