Zacuscă. Cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete. Rețeta perfectă!
Zacuscă. Toamna este momentul potrivit pentru a prepara zacusca de vinete pentru cămara de iarnă. Iată o rețeta simplă, pe care o poți prepară fără să dai greș.
25 gogoșari
25 ardei grași
1 kg ceapă
10 vinete mari
1 kg morcovi
2 kg roșii
1 litru ulei
3-4 foi dafin
1 linguriță piper boabe
2 boabe enibahar
sare
Coace gogoșarii, ardeii și vinetele.
Zacuscă. Între timp toacă ceapa mărunt și călește-o la foc mic, în ulei. Când devine translucidă adaugă morcovii rași pe răzătoarea mică și lasă legumele la înnăbușit timp de 10 minute.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Între timp toacă mărunt gogoșarii, ardeii, roșiile și vinetele. Pune toate ingredientele în cratița emailată și lasă zacusca să fiarbă mocnit, amestecând din când în când. Adaugă sare după gust.
Zacuscă. Când a scăzut bine, zacusca fierbinte se toarnă în borcane și închide bine capacul.
În locul capacului de borcanele se pot leaga cu celofan la gură. Pune apoi borcanele în cuptorul încins, fără foc, până a doua zi, scrie acasa.ro.