Zacuscă. Ingrediente pentru zacuscă de vinete

25 gogoșari
25 ardei grași
1 kg ceapă
10 vinete mari
1 kg morcovi
2 kg roșii
1 litru ulei
3-4 foi dafin
1 linguriță piper boabe
2 boabe enibahar
sare

Zacusca

Zacuscă. Cum se prepară zacusca de vinete

Coace gogoșarii, ardeii și vinetele.

Curăță legumele de coajă și lasă-le la scurs.

Citeste si: Cea mai bună zacuscă de vinete. Află-i secretul

Zacuscă. Între timp toacă ceapa mărunt și călește-o la foc mic, în ulei. Când devine translucidă adaugă morcovii rași pe răzătoarea mică și lasă legumele la înnăbușit timp de 10 minute.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Zacusca

Citeste si: Cat te costa aprovizionarea pentru camara in sezonul rece. Cumperi legumele de la supermarket, piata sau direct de la tarani? Operatiunea „zacusca” nu e deloc usoara. Uite cea mai simpla varianta

Între timp toacă mărunt gogoșarii, ardeii, roșiile și vinetele. Pune toate ingredientele în cratița emailată și lasă zacusca să fiarbă mocnit, amestecând din când în când. Adaugă sare după gust.

Citeste si: Sărmăluţe cu brânză. Secretul pe care nu îl știe nimeni pentru o mâncare absolut delicioasă!

Zacusca

Zacuscă. Când a scăzut bine, zacusca fierbinte se toarnă în borcane și închide bine capacul.

În locul capacului de borcanele se pot leaga cu celofan la gură. Pune apoi borcanele în cuptorul încins, fără foc, până a doua zi, scrie acasa.ro.

Citeste si: Cum arata camara de la Manastirea Dervent, acolo unde este inmormantat Aurelian Preda! Parintele Efrem a facut pregatiri pentru toata iarna


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si