Close sidebar
Close sidebar

Conservele desfăcute nu se țin în frigider! Pericolul nebănuit la care se expun cei care fac acest lucru

Specialiștii spun că există anumite reguli în ceea ce privește păstrarea alimentelor desfăcute.

Antonia Cioanca,

După ce a fost desfăcută, o conservă nu se depozitează niciodată în frigider.

[Sursa foto: Shutterstock ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Românii obișnuiesc să depoziteze foarte multe alimente la frigider, în special după ce nu se mai află în ambalajul original. Totuși, specialiștii spun că cei care consumă conserve trebuie să fie foarte atenți pentru că acestea nu se pun la frigider după ce au fost începute.

Chiar dacă multe persoane aleg să depoziteze conservele la frigider din cauza temperaturilor ridicate de afară, nu este și cazul conservelor începute.

Citește și: Medicul Vlad Ciurea, semnal de alarmă pentru corporatiști! Riscul la care se expun în fiecare zi la locul de muncă: „Este boală profesională”

[Sursa foto: Unsplash]

Citeste si: Alertă de tsunami în Pacific după un cutremur de 7,2 care a avut loc în largul coastelor statului Peru- kanald.ro

Citeste si: Fosta soție a lui Sebastian, atac subtil la adresa Robertei de la „Casa iubirii”?! „Tu nu ai niciodată cum”- wowbiz.ro

Specialiștii spun că, conservele desfăcute nu se păstrează la frigider pentru că există riscul să apară un contact între alimentul din interior, metalul cutiei și oxigen, astfel că pot să apară pete de rugină, care reprezintă un risc foarte mare pentru organism.

Este recomandat ca, în cazul în care o conservă nu este mâncată în totalitate, conținutul acesteia să fie transferat într-o caserolă de plastic și abia apoi pus la frigider.

Mihaela Bilic spune care sunt cele mai bune conserve pentru sănătate

Mihaela Bilic spune că foarte multe conserve sunt sănătoase și nu reprezintă un risc pentru un stil de viață sănătos și echilibrat. Medicul nutriționist recomandă în special conservele de pește, cele de sardine fiind excelente pentru organism.

„Conserva de sardine, omega-3 si calciu la un loc (…) Nu cred ca mai e nevoie sa ridic in slavi efectele benefice ale acizilor grasi omega-3: scad inflamatia, reduc trigliceridele si ateroscleroza, fluidifica sangele si sustin functia cerebrala.

Ideal ar fi sa mancam peste gras pentru omega-3, nu sa-l luam din farmacie. Si daca somonul sau tonul nu sunt atat de accesibili ca pret, macroul, heringul, sprotul sau sardina sunt la indemana oricui. Nu e nevoie ca pestele sa fie proaspat, varianta congelata sau in conserva e la fel de sanatoasa.

Vreau sa laud in mod special sardina, un peste mic care se hraneste cu alge si plancton, fara risc de contaminare cu metale grele asa cum se intampla la pestii mari.

Varianta in conserva, pentru ca e mancata cu tot cu oase, are si avantajul de a fi o sursa excelenta de calciu”, a scris Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: "Confirm că mănânc lactatele expirate". Mărturia nutriționistei Mihaela Bilic a surprins internetul

[Sursa foto: Unsplash]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI